Guide24.dk portal

PORTAL NYHEDSOVERSIGT ARTIKLER TV EMNEINDEKS VEJRUDSIGT SITE-RESOURSER


Nyheder
 
Artikler
 

 
Energi & Miljø

6. oktober indvies Testcenter Østerild


Alle er velkomne, når Testcenter Østerild indvies den 6. oktober. Østerild er det første sted i verden, hvor vindmøller på højde med Storebæltsbroens pyloner kan testes og videreudvikles under optimale vindforhold. Hvis 50 procent af Danmarks energiforbrug i 2020 skal dækkes af strøm fra..

Tiden rinder (måske) ud for solcelleboom


Antallet af solceller er kun gået en vej i den seneste tid ? op, op, op. Så meget op, at målet for solenergi er nået otte år før tid, men det er usikkert, om udviklingen fortsætter. 2020-målet for solenergi bliver nået allerede her i 2012, og det er i sig selv en rigtig positiv historie. Men det..

Appel til ministeren om ikke at aflive en succes


Nettoafregningsordningen er motoren i den private udbygning af solcellekapaciteten. Uden denne ordning vil markedet for private investeringer i decentral VE-teknologi gå i stå. Seks organisationer sender appel til Martin Lidegaard om at holde fast i ordningen Succeshistorien om privates..

Holbech Sport LED - et nyt innovativt LED armatur til belysning af sportshaller


Holbech Sport LED er et innovativt og samtidig enkelt sportshals armatur, som på alle punkter sætter nye standarder. I det robuste kabinet skjuler der sig den nyeste LED teknologi, hvilket gør armaturet fremtidssikret og yderst brugervenligt. Den store oplyste flade udsender et behageligt..

Frasalg af Walney 2 havmølleparkens transmissionsaktive


Walney (UK) Offshore Windfarms Limited har i dag meddelt, at selskabet har gennemført salget af Walney 2 havmølleparkens transmissionsaktiver til Blue Transmission Walney 2 Limited, som er et licenstagerselskab stiftet af et konsortium bestående af Macquarie Capital Group Limited (Macquarie..

Ny udviklet Korshavn LED Park armatur sparer på både energi- og vedligeholdelse.


Holbech Korshavn Park LED er et elegant og stilrent LED armatur til mastetop. Ideel til modernisering og renovering af beboelses- og byområder. Let installation og vedligeholdelse da armaturet er tilpasset eksisterende mastetoppe. Fremragende ydelse og effektivitet som giver stor energibesparelse...

HUSUM WindEnergy - dansk vindindustri fik royalt besøg


HUSUM WindEnergy: Dansk vindindustri fik royalt besøg Onsdag d. 19. september fik den danske nationalpavillon royalt besøg da Prins Joachim gæstede de 72 danske udstillere på årets HUSUM WindEnergy-messe i Nordtyskland. Den danske nationalpavillon summede af forventning onsdag eftermiddag, da HKH..

Problemfri fyring med svenske træpiller


Som den eneste leverandør af træpiller på Sjælland har Bio-Brændsel Danmark i Ringsted investeret i et pakkeanlæg, der fylder træpiller i sække direkte fra lageret. Helt præcist 1.000 sække i timen kan anlægget klare at fylde op ? og det endda med træpiller, der bliver renset for smuld og støv..

HUSUM WindEnergy 2012: Rekord-stor stand og kongeligt besøg til danske vindudstillere i Husum


Verdens største vindenergimesse, Husum WindEnergy, løber af stablen netop nu, fra d. 18. ? 22. september. Og i år bliver alle rekorder slået, når det gælder standstørrelse og antal deltagere på den danske fællesstand: 72 virksomheder har valgt at udstille sammen, og de får kongeligt besøg onsdag,..

Energiseminar om ESCO og kickstart af omkostningsneutral energirenovering


Ingeniørforeningen IDA, OBH-Gruppen Rådgivende Ingeniører A/S og Solar Danmark A/S er sammen initiativtager til 3 energiseminarer i Odense, Brøndby og Vejen, som samler den nyeste viden og erfaring om ESCO. Mulighederne i ESCO modellen er mange, men fælles for alle løsninger er, at besparelserne..

Vi skal være grønne, bare det ikke koster noget


Vi skal være grønne, bare det ikke koster! Af Anders Ztorm Dahl Adm. Direktør for Solenergi Danmark Det er interessant at læse hvordan klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) nu vil justere de økonomiske tilskud til solceller, som har hjulpet Danmark til at reducere CO2-udslippet..

Solen kommer til Horsens


NRGi afholder temamøde om solceller i Horsens onsdag den 19/9 på NRGi?s kontor på Bjerrevej. Der er få ledige pladser tilbage. NRGi og EL:CON afholder i samarbejde løbende temamøder om solceller, og interessen er stor. Der er kun få ledige pladser tilbage til mødet i Horsens den 19. september. Det..

Bæredygtige børn


LANGENÆSSTIEN dagtilbud arbejder efter, at det aldrig er for tidligt at lære børnene om bæredygtighed, men det skal være sjovt. I går gjaldt det temadagen ?Vild med bæredygtighed?. LANGENÆSSTIEN dagtilbud har arbejdet med bæredygtighed i 10-15 år, men dengang var det langt fra så udbredt at..

Green Space Award til Aalborg


Parkanlægget Østre Anlæg i Aalborg modtog d. 12. September, som den første park i Norden, park- og naturområdets svar på Michelin-stjernerne; det nye nordiske kvalitetsstempel Green Space Award. ?En frodig grøn og velplejet oase? lyder bedømmelsen fra dommerne, der også lægger vægt på Aalborg..

Boligfonden Kuben i Horsens Statsfængsel med Master Class 2012


Boligfonden Kuben rykkede i går bag de tykke mure i det tidligere statsfængsel i Horsens. Anledningen var ikke ulovligheder. Derimod ønsker Boligfonden Kuben, med bestyrelsesformand Gøsta Knudsen i spidsen, at sætte fokus på de store udfordringer, der ligger i at få energirenoveret de eksisterende..

Bliv en del af Building Green


Building Green er Danmarks største fagmesse for energieffektive og bæredygtige bygninger. En enestående mulighed for at få nye samarbejdspartnere og indblik i nye energiløsninger inden for bæredygtigt byggeri! Med op mod 100 udstillere og en forventning om over 3000 besøgende er Building Green..

I dag får Danmark en ny miljølov


I dag træder randzoneloven i kraft. Dermed får Danmark sin mest ambitiøse miljølov i mange år. Loven vil i de kommende år give danskerne adgang til ny natur i et område på størrelse med Bornholm. Danmark bliver mere miljøvenligt i dag. Den nye randzonelov træder nemlig i kraft, og det betyder, at..

Ny mulighed for mere effektiv og miljøvenlig ukrudtsbrænding


Sammen med to lokale firmaer har Vejen Kommune udviklet GPS-styret koncept, der gør ukrudtsbekæmpelse langt mere effektiv. Nu bliver løsningen tilgængelig for offentlige og private virksomheder i resten af landet. Vejen Kommune har vedtaget at anvende gas til ukrudtsbekæmpelse i stedet for..

Åbent for indstillinger til ny miljøpris


I samarbejde med CSR-Fonden opfordrer Miljøministeriet nu virksomheder til at ansøge om den nye miljøpris "CSR-Environment." Prisen uddeles i november ved CSR Awards 2012 i Sønderborg, hvor både miljøminister Ida Auken og USA's tidligere præsident Bill Clinton deltager. CSR-Environment prisen går..

Ny Teknik- og miljøchef for Nyborg Kommune


Pr. 1.oktober har Nyborg Kommune ansat 49-årige agronom Lene Holm som ny Teknik- og miljøchef. Den tidligere teknik- og miljøchef Arvid Degn går på pension 1. januar 2013. Teknik- og miljøchefen får ansvaret for områder som byggeri og fast ejendom, fysisk planlægning, natur og miljø, veje og..

Dansk vindindustri på charmeoffensiv i Brasilien


10 danske virksomheder udstiller i år på Brazil Windpower 2012 i Rio de Janeiro sammen med Danish Wind Energy Group og Vindmølleindustrien. Onsdag d. 29. august åbnede Brazil Windpower i Rio de Janeiro, og 10 danske virksomheder stod klar på den danske fællesstand til at vise sidste nyt inden for..

Antal ulykker falder i elbranchen


Siden 2007 er antallet af ulykker i elbranchen faldet med 14 procent, og alene fra 2010 til 2011 var faldet ca. 3 procent. Dermed skiller elbranchen sig ud fra den øvrige del af byggeriet, som har oplevet en stigning i antallet af arbejdsskader. Det viser nye tal fra Arbejdstilsynet. I..

Miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag indvier Sundhedsspor


Miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag opfordrer danskerne til at motionere på et af de mere end 50 Sundhedsspor, der findes lige uden for hoveddøren i den friske, grønne natur. Når danskerne vil ud af starthullerne og komme i form, er det ikke nødvendigt at melde sig ind i et..

57 mio. kr. til Natur- og Miljøklagenævnet


Natur- og Miljøklagenævnet får 56,9 millioner kroner på regeringens finanslovsforslag for 2013. Pengene skal sikre, at nævnet behandler nye klagesager til tiden og medvirke til at få afviklet gamle sager. Det må højest tage Natur- og Miljøklagenævnet mellem 2 og 12 måneder at behandle en klagesag..

Gentofte endnu grønnere


Gentofte Kommune gør meget for at nedsætte kommunens CO2-udledning. I 2009 indgik kommunen en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune og forpligtede sig dermed til at reducere udledningen af CO2 fra sin egen drift med 2 % om året fra 2009 til 2025. En opgørelse viser,..

Workshop om marin korrosion inden for grøn energi


FORCE Technology er medarrangør af en workshop om marin korrosion inden for grøn energi, som afholdes i forbindelse med EUROCORR 2012. Den europæiske korrosionskonference Eurocorr ?Safer world through better corrosion control? afholdes i år 9.-13. september i Istanbul, Tyrkiet. Der er 4 tætpakkede..

Vejle-butikker på vej mod klimacertificering


Klimabutik-konceptet i Vejle, der er et samarbejde mellem offentlige og private aktører, går ind i sin anden fase. De første syv butikker er på vej mod certificering og fik den 7. august overrakt diplomer af borgmesteren. -- Der er mulighed for enorme energibesparelser i detailhandlen ? og..

Endnu flere elbiler til Region Hovedstaden


Fra 1. oktober og halvandet år frem får cirka 200 familier mulighed for at være testpiloter på 35 elbiler, når projekt ?Test-en-elbil? udvides i Region Hovedstaden 3,2 millioner kroner til elbiler ?Test-en-elbil? kører allerede i Gentofte og Høje-Taastrup kommuner, men med regionsrådets beslutning..

Topmoderne genbrugsstation


Gentofte Kommune værner om sit miljø ? kommunalbestyrelsen har netop besluttet, at den nye genbrugsstation også skal have apps til brugerne, en bygning til genbrugseffekter og undervisningsfaciliteter. Gentofte Kommunes nye genbrugsstation skal give bedre miljø og økonomi, mere genbrug og lettere..

EnergiMidt vælger dialogpartner med brancheerfaring


Energi- og bredbåndsselskabet EnergiMidt vil i tættere dialog med kunderne for derigennem at øge både salg og kundeloyalitet. Det sker i samarbejde med et webbureau, der allerede kan tælle et andet større energiselskab blandt sine kunder. EnergiMidt, der dagligt leverer el og bredbånd til 176.000..

Elbiler har sparet Gentofte for 5,2 tons CO2


For lidt over et år siden rullede de første elbiler på gaden i Gentofte i forbindelse med det landsdækkende forskningsprojekt, Test-en-elbil. I denne uge ruller nye testfamilier igen af sted og medvirker til at nedsætte kommunens CO2-udledning. Gennem det sidste års tid har 50 gentofteborgere..

Vand i serverrummet er en god idé


Umiddelbaret lyder det som en dårlig ide at sende vand ind i et stort serverrum. Men det er ikke desto mindre, hvad der skal ske i Facebooks kommende datacenter i Sverige. Forstøvet vand er nemlig en køleform, der bruger meget lidt energi. Det benytter en lang række virksomheder sig af. Der er..

Vestamager er nu sikret mod stormflod


Syv kilometer kystdige skal beskytte Vestamager, Ørestad og Øresundsforbindelsen mod stormflod og oversvømmelser. Samtidig åbnes det naturskønne område for byens borgere. Vandstanden stiger i havene omkring Danmark, og det vil uundgåeligt medføre en risiko for, at byområder i lavtliggende egne af..

DONG Energy overvejer obligationsudstedelse


DONG Energy A/S har engageret Barclays, Danske Bank, JP Morgan og Nordea til at arrangere en række møder med europæiske obligationsinvestorer startende den 20. august. En obligationsudstedelse af benchmark-størrelse kan afhængig af markedsforholdene følge herefter. ?Virksomhedsobligationer er en..

Private bruger færre belastende sprøjtemidler


Der bliver brugt færre miljø- og sundhedsbelastende sprøjtemidler i de private haver. Det viser nye tal fra Miljøstyrelsen. Miljøminister Ida Auken er glad for tendensen og er samtidig på vej med en ny strategi for at gøre endnu mere ved brugen af sprøjtemidler. Den nye opgørelse fra..

Klar til en CO2-fri fremtid


Der er flere initiativer og idéer til, hvordan vi kan få skåret ned på udledningen af CO2. To af dem sker samtidig i denne uge. Københavns Kommune har en ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Torsdag d. 23/8 beslutter Borgerrepræsentationen sandsynligvis en ambitiøs..

Når glødepæren bliver fortid


Symbolet på den gode ide og en af hjørnestenene i den industrielle revolution ? Edisons glødepære ? bliver fra 1. september 2012 endeligt taget af hylderne, og fra 2013 er der totalforbud mod glødepærer. Dermed er glødepæren fortid, når de sidste glødepærer brænder ud i de danske hjem og skal..

Solar satser på energieffektivisering og forretningsudvikling


Solar A/S med hovedsæde i Kolding har i første halvår omsat for knap 6,3 mia. kroner (? 842,2 mio.) og realiseret et driftsoverskud (EBITA) på ca. 90,7 mio. kroner (? 12,2 mio.). Som teknisk grossist tilbyder Solar produkter, viden og løsninger inden for el, vvs og ventilation. Koncernen ser med..

DONG Energy køber tre tyske udviklingsprojekter indenfor offshore vind


DONG Energy har erhvervet en 100% ejerandel i tre udviklingsprojekter indenfor offshore vind i Tyskland, Gode Wind 1, 2 og 3, fra PNE Wind AG. De tre projekter har en samlet kapacitet på op til 900 megawatt og er beliggende i den tyske del af Nordsøen ca. 30 km nordvest for øen Norderney. ..

Halvårsrapport for 1. halvår 2012 ? ugunstig prisudvikling


Bestyrelsen for DONG Energy har i dag godkendt halvårsrapporten for 1. halvår 2012 med følgende forventninger og hovedtal i forhold til 1. halvår 2011: EBITDA udgjorde 6,6 mia. kr. i 1. halvår 2012 mod 9,1 mia. kr. i 1. halvår 2011 og var påvirket af negative effekter fra øget spread mellem olie-..

Manglende eftersyn koster 375 millioner


Samfundet er foreløbigt gået glip af energibesparelser for et trecifret millionbeløb, fordi det lovpligtige eftersyn af store ventilations- og klimaanlæg ikke efterleves i praksis. Eftersynet blev gjort lovpligtigt i 2008, og skønsmæssigt er 45.000 anlæg omfattet af loven, men snart fem år efter..

DONG Energy?s S&P rating placeres på CreditWatch Negative


Standard & Poor?s (S&P) har i dag placeret DONG Energys ?A-? rating på CreditWatch med negative implikationer. Rating-tiltaget er en konsekvens af det udfordrende gas- og elmarked. S&P har til hensigt at vurdere CreditWatch-placeringen inden for de kommende tre måneder. S&P forventer, at en..

Codan forsikrer to af Sydamerikas største vindmølleparker


Codan Forsikring har vundet to store ordrer i Sydamerika. Codan skal således forsikre både opførelsen af Sydamerikas største vindmøllepark på land i Mexico, Mareña Renovables og forsikre driften af den nyåbnede Rawson Wind Farm i Argentina. Hermed cementerer Codan sin position som førende inden..

Flere og flere får grøn fjernvarme


15.838 flere husstande i Danmark fik fjernvarme i 2011. 1,6 mio. husstande, svarende til 62 procent, har nu fjernvarme. Årsagerne er, at det er let for boligejerne, det er generelt billigt og så er det fleksibelt og grønt i stedet for at have oliefyr eller naturgasfyr. ?Fjernvarmen vokser og..

De gode resultater fortsatte i andet kvartal 2012 Henkel rapporterer kraftig stigning i salg og indtjening


Salgsstigning på 6,4 pct. til 4.206 mio. euro (organisk: + 4,0 %) Justeret* driftsresultat: + 18,6 procent til 609 mio. euro Justeret* EBIT-margin: + 1,5 procentpoint til 14,5 pct. Justeret* indtjening pr. præferenceaktie (EPS): + 22,8 procent til 0,97 euro Igen markante resultater fra Emerging..

Milliardbesparelse bør bruges på kollektiv trafik


Brug milliarderne på tog og busser og bedre forhold for cyklisterne, lyder opfordringen fra Det Økologiske Råd, efter det er kommet frem, at Banedanmark kan spare 5 mia. på nye togsignaler. ?Det er helt afgørende, at pengene bliver brugt til at forbedre den kollektive trafik og ikke til nye veje,?..

Sommertips til energiforbruget


Sommervarmen er ikke just over os i år ? få et par gode råd til, hvordan du undgår, at din energimåler bliver sommervarm Overvejer du at isolere loftet, så er det den bedste årstid, og det kommer dit energiforbrug til gode til vinter. Hæng tøjet ud (når der er opholdsvejr) ? det tager ikke længe..

DK kan skære en tredjedel af sin varmeregning


Danmark kan spare milliarder af kroner ved at energirenovere eksisterende bygninger. Ikke mindst i det offentlige er der penge at hente. Sydvestjysk Sygehus har mere end halveret sin varmeregning ved blot at skifte vinduer og døre. Det trak ind ad vinduerne. Støjen fra trafikken plagede selv..

En skulptur i dagslys en fantastisk lyskilde i mørket


Gedser har altid haft det særlige oddelys, i forbindelse med et byfornyelsesprojekt fik byen også sit helt eget lys i lygtetændingstiden, Gedserlampen. Kunstner Erik Mortensen anede ikke, hvad han gik ind til, da han sagde ja til at udvikle en særlig lampe til Gedser, efter flere års arbejde er det..

Solcelleordningen er en succes - der bør fortsætte


Det er en fejlslutning, når solcelleordningen i dagens udgave af Licitationen af Frie Elforbrugere beskrives som ?en bombe under statskassen?. ? Når vi i Danmark har så høje energiafgifter, er det blandt andet fordi, vi gerne vil have danskerne til at spare på energien. Det gør husejerne på..

 
DAGENS FØDSELSDAGE

%Birthday%


I DAG HISTORISK SET

%ShowHistory%


VIDSTE UD AT

%DoYouKnow%


OM DAGEN I DAG

%ShowDayName%


LYT TIL NETRADIO


Sitemap - Gør denne til din startside - Tilføj til foretrukne - Om os - Tilmeld link
123