Guide24.dk portal

PORTAL NYHEDSOVERSIGT ARTIKLER TV EMNEINDEKS VEJRUDSIGT SITE-RESOURSER


Nyheder
 
Artikler
 

 
Humanitære

Pirates of Papua med Morten Vissing som Kaptajn Sparrow


Den 13. oktober åbner WWF Verdensnaturfondens PandaClub og AQUA Akvarium & Dyrepark dørene i Ferskvandsakvariet i Silkeborg til et Halloween med fokus på dynamitfiskeri. AQUA?s egen zoolog Morten Vissing spiller rollen som piraten Kaptajn Sparrow i showet, som hedder Pirates of Papua. ..

Frivilligcenter SR-Bistand fejrer frivilligheden


28. september er den nationale frivillighedsdag, Frivillig Fredag, og 5. oktober er frivillighedens dag i København, hvor frivilligheden i al sin bredde og mangfoldighed fejres. Frivilligcentrene i København serverer i den anledning lækkerbiskner til alle de frivillige, der yder en stor indsats..

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie til Dansk Epilepsiforenings 50-års jubilæum


Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltager i Dansk Epilepsiforenings jubilæum, der finder sted den 27. september 2012 kl. 11.45 på Odense Rådhus. Odense Kommunes viceborgmester Brian Dyrbro byder velkommen, hvorefter der vil være underholdning ved et børnekor bestående af børn med epilepsi i..

Liv&Død Prisen 2012 går til stærkt makkerskab i sorgens tjeneste


Per Bøge og Jes Dige har udviklet et unikt materiale og støttesystem til børn der har mistet. Nu belønnes de af Landsforeningen Liv&Død for deres arbejde med at bryde tabuet omkring døden. Per Bøge og Jes Dige har gennem de seneste 15 år dannet makkerpar på projektet OmSorg der indeholder..

Overskudsmad gav plads til oplevelser for trængte børn


fødevareBanken har denne sommer leveret mad til 3.400 udsatte børn på sommerlejre i Danmark. Det var en stor succes, som vi vil gentage og udvide næste år. For nogle af lejrene kan tilskuddet være med til at sikre, at de kan fortsætte de kommende år. Maden blev doneret dels af Kellog's, som..

Tre enige ambassadører: Ud af toiletskabet!


Hårdtslående, Stærk og Knaldsjov? kunne være synonymer for de tre ambassadører, men de er bedre kendt som Mia Jexen, Paw Henriksen og Martin Høgsted. Tidligere trak de hver for sig, men nu trækker de samlet ? for Colitis-Crohn Foreningen. Fra at have været lidt tys-tys om, for mange, ukendte..

Skattereform en bombe under Læger uden Grænsers humanitære arbejde


Regeringens skattereform truer nu med stærkt at begrænse Læger uden Grænsers mulighed for at sende folk ud til verdens brændpunkter. Reformen vil betyde, at danske læger, sygeplejersker og andre udsendte med organisationen, skal betale skat af den i forvejen meget lave løn de får udbetalt, imens..

Indsamling til fordel for overvægtige


Joan Mønster Jørgensen, der er en 50 år gammel sygeplejerske fra Helsinge, har sat sig selv i spidsen for en indsamling af penge til fordel for overvægtige og deres vægttab. Målet for indsamlingen er, at tilbyde gratis hjælp til vægttab og et sundere liv. Joan starter indsamlingen fordi: Overvægt..

Libraries for libraries ? global netværksorganisation arrangerer indsamlingsaktion af bøger til børn og studerende i Rumænien


Den verdensomspændende frivillige organisation JCI vil hjælpe rumænske biblioteker og børnehjem med at opbygge deres bogsamling. Organisationens verdenspræsident kommer til København den 7. august og hjælper med en aktion på Hovedbiblioteket. Rumænien er stadig præget af fattigdom, og mange børn..

Husk en ekstra kuffert med tøj til Alanyas kvinder og børn


Sidste år samlede de 140.000 kroner ind. I år håber de at kunne gentage succesen. For selvom Alanya for den almindelige turist ligner ren idyl, er der også sociale problemer. Særligt når det handler om kvinder og børn. Ud over indsamlingsshow med Uffe Holm, lotteri, auktion og pengegaver tager <a..

Udvalg: Nyt nævn skal sikre større gennemsigtighed med offentlige indsamlinger


Justitsminister Morten Bødskov har i dag modtaget en betænkning fra Udvalget om revision af reglerne om offentlige indsamlinger. Udvalget foreslår, at der bliver oprettet et indsamlingsnævn, der skal sikre større åbenhed omkring offentlige indsamlinger. Justitsminister Morten Bødskov har i dag..

Yoga for velgørenhed - Astanga Yoga Studio hjælper indvandrerkvinder på Nørrebro


Søndag den 22. april samler Astanga Yoga Studio, Blegdamsvej ind til Indvandrer Kvindecentret i Blågårdsgade. Yogaskolens instruktører arbejder denne dag gratis, og skolen giver 20 kr. for hvert medlem, som træner i løbet af dagen, til kvindecentret. Eventen er del af en international..

Læger uden Grænser laver akut indsats mod malaria med hjælp fra nødhjælpspuljen


Flere regioner i Den Demokratiske Republik Congo (DRC) står over for et alvorligt udbrud af malaria. Læger uden Grænser arbejder i tre provinser med støtte til det congolesiske sundhedsministerium, og har valgt at bruge dele af pengene fra nødhjælpspuljen stillet til rådighed af Udenrigsministeriet..

nemlig.com og fødevareBanken i succesrigt samarbejde


Mindre madspild, gratis friske fødevarer til trængte københavnere - og for få hænder til at bringe madvarerne ud. Dét er nu resultatet af samarbejdet mellem online supermarkedet nemlig.com og fødevareBanken. Med intentionen om at gøre en forskel henvendte online supermarkedet nemlig.com sig i..

Lars Løkke Rasmussen cykler for at støtte forskning i diabetes


Lars Løkke Rasmussen cykler for at støtte forskning i diabetes. Sygdommen koster samfundet 86 mio. kr. dagligt i behandlingsomkostninger De fleste ved at diabetes i disse år udvikler sig eksplosivt overalt i den vestlige verden. De færreste er dog klar over at sygdommen allerede nu koster..

Regnsæson truer nødhjælpsindsats i Sydsudan


Dag for dag svinder mulighederne for at få hjælpen frem til 80.000 flygtninge i Maban-området i Sydsudan. Derfor opfordrer Læger uden Grænser andre organisationer til, at sende nødhjælp til de mennesker, der siden november sidste år har søgt tilflugt i to interimistiske flygtningelejre på flugt..

Anne Grandt er ny Sponsor Relation & Marketing Director i BØRNEfonden


Den 12. marts tiltrådte Anne Grandt som ny Sponsor and Marketing Director i BØRNEfonden. Dermed bliver hun hovedansvarlig for fondens marketingaktiviteter, <a href="http://bornefonden.dk/erhvervssamarbejde/"..

Dansk modstand mod kommerciel hvalfangst


Flertallet af danskerne er imod kommerciel hvalfangst og ønsker, at den danske regering forholder sig mere kritisk til hvalfangst, end tilfældet er i dag. Det viser en ny undersøgelse. Dyreværnsforeninger og international dyrevelfærdsekspert bakker danskerne op. En ny meningsmåling viser, at..

Læger uden Grænser behandler sårede efter protester i Afghanistan


Op mod 50 mennesker er blevet behandlet på Læger uden Grænsers hospital i Kunduz efter uroligheder omkring afbrænding af Koranen. Efter voldsomme protester over afbrændinger af Koranen på Bagram-basen i Afghanistan, har Læger uden Grænsers kirurgiske hospital i Kunduz-provinsen taget imod flere..

nemlig.com forærer overskudsmad til fødevareBanken


nemlig.com, der til dagligt sælger dagligvarer på nettet, samarbejder med fødevareBanken om at dele overskudsmad ud til socialt udsatte. Flere og flere går ind i..

YouFish.dk donerer penge til udsætning af ørreder og udvalgte projekter i danske vandløb


I 2011 har YouFish.dk fulgt diverse projekter i forbindelse med genopretning af fiskebestande i Danmark. Udover at pengene fra fisketegnet blandt andet går til fiskepleje, så har medarbejderne hos YouFish.dk på nært hold, selv fået indblik i de mange frivillige kræfter der bliver lagt i de gode..

Jøder, muslimer, kristne, sikher, buddhister og sympatisører i samlet flok


Den 5. februar går jøder, muslimer, kristne, sikher, buddhister og sympatiserende ikke-troende i samlet flok fra Blågårds Plads til Rådhuspladsen for sammen at fejre FN World Interfaith Harmony Week. Målet er at vise religiøs åbenhed og fredelig sameksistens mellem forskellige trosretninger og..

LIBYEN: Fanger tortureret og nægtet lægehjælp


Læger uden Grænser afbryder arbejdet i arresthuse i Misrata. Indsatte i den libyske by Misrata bliver tortureret og nægtet akut lægehjælp, hvilket har fået den internationale, medicinske, nødhjælpsorganisation Læger uden Grænser / Médecins Sans Frontières til at suspendere sit arbejde i arresthuse..

Bangladesh hovedstad stopper drab på hunde


Bangladesh? hovedstad Dhaka vil ikke længere masseaflive hunde i kampen mod rabies. Op mod 20.000 hunde er blevet dræbt i byen hvert år i et forsøg på at stoppe rabies blandt dyr og mennesker, men bystyret har fået massiv kritik af en lokal organisation for ikke at tage dyrevenlige alternativer i..

Danmark samler ind til børn på flugt


Danmarks Indsamling 2012 er i gang og Ramasjang, P3 og P4 skruer op for de gode gerninger i ugen op til det store indsamlingsshow fredag den 3. februar. Hjælp din bedste og støt din næste på Ramasjang DR Ramasjang, landets børnebiblioteker og LEGO Fonden samler ind til 'Danmarks Indsamling 2012'...

WSPA på feriemesse: Sig nej til dyreshows


Shows med vilde dyr er populære, men bag facaden lever dyrene et liv præget af stress og smerter. Ved årets feriemesse i Bella Center i den kommende weekend sætter WSPA fokus på den dyremishandling, som ofte ligger bag underholdning med vilde dyr. På overfladen kan dyreshows se harmløse ud, men..

100.000 kr. til ofrene for oversvømmelserne på Filippinerne


Filippinerne blev i december ramt af tropisk storm - Nu har De danske Lionsklubbers Katastrofe- og hjælpefond ydet en donation på 100.000 til ofrene for oversvømmelserne på Filippinerne. Den 16. december ramte den tropiske storm Washi Filippinernes kyst. Stormen gik i land i nærheden af kommunen..

Massivt behov for hjælp i Somalia i 2012


Fire millioner mennesker har brug for basal nødhjælp i Somalia. Det er budskabet fra FN og de humanitære organisationer i landet, når de i dag fremlægger en samlet appel i Stockholm. Den nødvendige indsats koster 8,7 milliarder kroner. Dansk Flygtningehjælp er blandt de 148 humanitære..

BØRNEfonden fylder 40 år


Fredag den 13. januar fylder BØRNEfonden 40 år. Siden starten den 13. januar 1972 er BØRNEfonden vokset til Danmarks største udviklingsorganisation målt på privat indsamlede midler. BØRNEfonden indsamler i dag over 200 mio. kroner om året og støtter flere end 70.000 børn og deres familier i nogle..

Tusinder af civile på flugt i Sydsudan efter uroligheder


Fornyede uroligheder i delstaten Jonglei i Sydsudan har tvunget tusinder af familier til at flygte ud i bushen. To af Læger uden Grænsers medicinske faciliteter er blevet angrebet, og de medicinske aktiviteter i området Pibor er midlertidigt lukket. Under angrebene blev to af Læger uden Grænsers..

10. dansker til operationsgangen i Port Hartcourt


Ketty Poulsen har akkurat lige nået at fejre jul med sin familie, inden hun sætter kursen mod Teme Hospitalet i Port Hartcourt, der ligger i Nigerias olierige Niger-delta. Den 55-årige anæstesisygeplejerske skal de næste fem uger på sin første udsendelse med Læger uden Grænser. Ketty Poulsen..

Christopher Entertainment overrækker en check til Børnecancerfonden


I forbindelse med Christopher Entertainment?s 25 års Jubilæum, Arrangerede John Christoffersen et Indsamlingsshow, hvor overskuddet gik til Børnecancerfonden. Man kunne opleve More jacks, Steve Harley, Christina Undhjem, Stig Rossen, Jacob Andersen, Tine Bjerggaard (Sunzet), Gudrun, Gry, Thomas..

fødevareBanken deler igen ekstra meget overskudsmad ud lillejuleaften


Tre ton mad, der ellers ville være blevet smidt ud over julen, bliver uddelt til fattige københavnere lillejuleaften Den frivillige humanitære organisation fødevareBanken vil lade de svageste borgere i København få glæde af al den mad, som resten af danskerne ikke tager med sig ud fra..

Amesto sætter ny social standard


IT-koncernen, der støtter hjælpeorganisationen CARE med mere end 300.000 kroner om året, tager CSR bogstaveligt og fungerer nu også som ambassadør for den gode sag. Amesto , der herhjemme er mest kendt for sin rolle som Danmark største forhandler af ERP-systemer fra Visma Software, markerer sig..

Contest A/S støtter Kronprinsessen, også i julen


IT-virksomheden Contest A/S dropper igen i år at sende julekort ud, og donerer i stedet pengene til velgørende formål. Denne gang er det landsforeningen SIND, med protektor Kronprinsesse Mary, der modtager donationen. Mærkesag ?Det her er en mærkesag for os, ? udtaler arbejdende..

Læger uden Grænser omsætter nødhjælpspulje til akut hjælp i Sydsudan


Læger uden Grænser bruger de resterende 1.9 millioner fra Udenrigsministeriets nødhjælpspulje til en akut indsats for mennesker på flugt fra konflikt i grænseområdet mellem Sudan og Sydsudan. Omkring 13.000 mennesker har allerede krydset grænsen fra Sudan og flere er på vej. Læger uden Grænser har..

Børn på børnehjem fortjener også julegaver


Velgørenhedsprojektet Operation Julegaveregn indsamler igen i år, penge til julegaver til de 2.100 børn, der bor på danske børnehjem og døgninstitutioner. Trods krisertider tror initiativtagerne på rekordindsamling. For femte år i træk indsamler Operation Julegaveregn penge blandt private,..

Danske kendisser støtter op om julekampagne for Dansk Røde Kors


Skuespillerinden Lærke Vinther, tv-værtinden Ibi Støving og stilikonet Lulu Henckel går sammen om at støtte Røde Kors' kampagne ?Jul til Alle? sammen med Europas største online modebutik, miinto.dk. Kampagnens navn, "Jul til alle", henviser til, at ikke alle familier i Danmark kan få hverdagen..

Luk op for løvernes jul


Lions klubberne i Danmark har igen i år en online-julekalender, hvor du kan være med til at støtte nogle af Lions humanitære projekter. Der er udvalgt 24 projekter så hver dag har sit eget projekt og kalenderen koster kun 120,- kr. Kalenderen kan købes online på julekalender.lions.dk, hvor du også..

1/2 million til ofrene for jordskælvet i Tyrkiet fra Lions Danmark


De danske Lionsklubbers Katastrofe- og Hjælpefond har ydet en donation på 500.000 kr. til ofrene for jordskælvet i Tyrkiet. Lions i Tyrkiet fordeler midlerne hvor behovet er størst. Et jordskælv på 7,2 på Richter-skalaen ramte sidste søndag det østlige Tyrkiet. Omfanget af katastrofen er..

1/2 million til Thailand fra Lions Danmark


De danske Lionsklubbers Katastrofe- og Hjælpefond har ydet en donation på kr. 500.000 til ofrene for oversvømmelserne i Thailand, som har været udsat for de værste oversvømmelser i mere end 50 år. 58 af 77 provinser er oversvømmet og næsten 300 mennesker er omkommet. Andre 8 millioner mennesker er..

Forsoning og minerydning nødvendig i Libyen


Lige nu er der sejrsstemning i Libyen, men når festen er ovre, skal der arbejdes målrettet på at rydde op efter krigen og sikre en udvikling mod forsoning og demokrati. Dansk Flygtningehjælp følger udviklingen og er klar til at yde den hjælp, der bliver nødvendig. Dansk Flygtningehjælp har siden..

Varme dyner til brysterne


Igen i år har dansk dyneproducent doneret dyner af en særlig karakter til Støt Brysterne Hos dyneproducenten Quilts of Denmark er man vant til at gøre en god indsats - også for brysterne. I 11 år har man produceret dyner med det formål at forkæle kroppen og skabe enestående rammer om..

Verdensstjerner danser til fordel for UNICEF


Søndag den 13. november 2011 vil Den Kongelige Ballet, Det Kongelige Kapel, internationale gæstedansere fra udenlandske balletkompagnier og Dansk Danseteater med Caroline Henderson i spidsen opføre den enestående gallaforestilling ?Dancing for UNICEF? på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Da..

Mary Fondens nye projekt giver børn appetit på ord ? og adgang til fællesskabet


Mary Fondens nye projekt, LæseLeg, er baseret på en metode til dialogisk at læse højt for børn. Metoden bidrager til at give børn flere ord og en større begrebsramme ? og dermed en lettere indgang til sociale fællesskaber. Mary Fondens nye projekt LæseLeg, der er en del af indsatsområdet ?Mobning..

IBM støtter frivillig retshjælp med analysesoftware


Verdens førende statistiksoftware til erhvervslivet, det offentlige, forskere og akademiske organisationer skal fremover støtte frivilliges indsats for at hjælpe socialt udsatte danskere med juridiske problemer. IBM donerer SPSS-statistikprogrammer til Den Sociale Retshjælp i Århus og København...

Nepal 2010 - Kolding


Vi skal rette en stor tak til alle deltagere ved vores velgørenhedskoncert på Mungo Park lørdag den 10. september 2011. Det blev en absolut succes, idet der kom over 11.000 kr. ind fordi så mange valgte at støtte op om Projekt Nepal 2010. De der missede muligheden for at være med, har stadig en..

Gør gadebørn til glade børn


Netto, Døgn Netto og Projekt; Nepal 2010 har netop indledt et samarbejde, hvormed det bliver muligt bl.a. at donere sine byttepenge fra uge 42 til 48, når man skal handle i alle landets butikker hvor Netto indgår i navnet. Dette samarbejde ser vi meget frem til og vil fremadrettet ligeledes håbe,..

Hvem skal vinde FDB's socialøkonomiske årspris 2011?


FDBs Socialøkonomiske årspris uddeles for tredje gang i januar 2012. I perioden 15. september til 23. oktober er der åbent for at indstille kandidater til prisen. Alle kan indstille kandidater, uanset om man selv driver socialøkonomisk virksomhed eller kender en socialøkonomisk virksomhed, der..

Gouda gør en verden til forskel for Røde Kors


3 timer doneret af et hold entusiastiske medarbejdere hos Gouda Rejseforsikring indbragte 92 indsamlere til Røde Kors. For fjerde år i træk glødede telefonerne, da et hold engagerede medarbejdere hos Gouda Rejseforsikring den 14. september 2011 donerede tre timer til at hjælpe Røde Kors med at..

 
DAGENS FØDSELSDAGE

%Birthday%


I DAG HISTORISK SET

%ShowHistory%


VIDSTE UD AT

%DoYouKnow%


OM DAGEN I DAG

%ShowDayName%


LYT TIL NETRADIO


Sitemap - Gør denne til din startside - Tilføj til foretrukne - Om os - Tilmeld link
123