Guide24.dk portal

PORTAL NYHEDSOVERSIGT ARTIKLER TV EMNEINDEKS VEJRUDSIGT SITE-RESOURSER


Nyheder
 
Artikler
 

 
Kultur & Underholdning

WUNDERKAMMER by CIRCA australsk cirkus og cabaret i verdensklasse


Skråen præsenterer Danmarkspremiere på australsk cirkus / cabaret i verdensklasse WUNDERKAMMER by CIRCA Sidste års store overraskelse ved NO LIMITS festivalen på Nordkraft i Aalborg var ubetinget ny-cirkus/ cabaret showet LA SOIREE, som Skråen havde hentet hertil direkte fra Australien. Netop..

H. K. H. Kronprinsesse Mary bliver Protektor for Odense Blomsterfestival


H.K.H. Kronprinsesse Mary følte sig tydeligvis godt tilpas, da hun besøgte Odense Blomsterfestival og igen viste stor interesse for festivalens smukke, blomstrende udstillinger. Det samme var tilfældet, da H.K.H. Kronprinsesse Mary besøgte festivalen første gang. Nu manifesteres den royale..

Fernisering - Hyldest til naturen og til kroppen


De klare farver og skønheden ved naturen og ved menneske- kroppen er fællesnævner under oktoberudstillingen i Galleri Artmakery. Begge kunstneres malerier er overvejende naturalistiske. De to kvindelige kunstnere har fokus på detaljer som forstørres og som får sit eget udtryk af skønhed, enkelt og..

Ohoi - sømandsfest på vej!


Til oktober slår vi for andet år i træk knejpe-dørene op til Danmarks mest autentiske Knejpe Festival! Kulturværftet og Toldkammeret præsenterer den 5. og 6. oktober - i samarbejde med et..

Spændende oktober begivenheder i Andelslandsbyen Nyvang


Andelslandsbyen og Damptromleklubben byder atter velkommen til swapmeet, et såkaldt stumpemarked med dele til veteranautomobiler og motorcykler søndag den 7. oktober. Kl. 6.30 bliver de første stadeholdere vist på plads og kl. 8.00 bliver porten åbnet for publikum, der kommer fra Sverige, Norge og..

Digital kulturarv til danskerne


19. september markeres en milepæl for DRs Kulturarvsprojekt. DR har gennem de seneste fem år digitaliseret store mængder af sine arkiver, og en ny fase for formidling af digitalt kulturarv skydes nu i gang i samarbejde med nogle af de største danske kulturinstitutioner. Det startede i 2007 med en..

Krummerne for første gang som teater


Kom helt tæt på familien Krumborg når den skægge historie for første gang bliver opført som teater i familieforestillingen ?Krummerne?, der spiller på Holbæk Teater fra den 5. ? 16. oktober. Forestillingen er sprudlende musikteater for hele familien baseret på Thøger Birkelands populære bøger af..

Dracula i Koncertsalen i Tivoli


Mastodonterne præsenterer en helt ny dansk musical om den største vampyr nogensinde! Musicalen om Grev Dracula har premiere d. 11. oktober i Koncertsalen i Tivoli, hvor der også er hyggelig uhygge, når Tivoli fejrer Halloween med et nyt scary tema. Steen Lünell debuterer som tekstforfatter og..

Musikken fra Forbrydelsen udgives internationalt


DRs dramaserie ?Forbrydelsen? bliver vist i en stribe lande verden over, og nu kommer musikken fra serien også ud internationalt. Mandag den 24. september udgiver pladeselskabet Universal Music og DR Multimedie et album i Danmark med komponisten Frans Baks musik fra de tre sæsoner af..

Kulturen til debat 10. oktober på Kulturværftet


SAMTALER PÅ KANTEN Får vi nok for kulturkronerne? Clement Kjersgaard styrer slagets gang, og både politikere, kunstnere og borgere er inviteret til at tage temperaturen på kulturen i Nordsjælland. Undervejs lader vi mikrofonen gå rundt i salen, ligesom debatten krydres med et teatersport-team..

Krøyers globale verden


Skagensmaleren P. S. Krøyer var mere globalt eksponeret, end man hidtil har troet. Det sætter DR K fokus på i dokumentaren ?Krøyers verden?. P. S. Krøyer var og er en af Danmarks største malere. Til trods for utallige skriverier om manden, dukker der stadig nye informationer op. Noget af det..

Invitation til åbning af Arena Spartacus med minister og superligaspillere


Social- og integrationsminister Karen Hækkerup er med ved åbningen af Arena Spartacus sammen med bl.a. Thomas Kristensen og Morten Skoubo fredag kl. 14 i København NV. Initiativet tilbyder fodboldtræning til børn og unge i udsatte områder. Spillerforeningens nye tiltag for børn og unge i..

Ohoi - nu er der snart Knejpe Festival!


På fredag og lørdag slår vi for andet år i træk dørene op til Danmarks mest autentiske værtshusbrag - Knejpe Festival! Nu får Helsingørs knejper (værtshuse) igen besøg af musikere fra nær og fjern. Vi hylder den intime stemning, historien, musikken og Helsingørs knejpemiljø. Den første Knejpe..

DR dømt for at overtræde reglerne ? igen!


Arbejdsretten har pålagt DR at betale en bod på kr.200.000 til Dansk Artist Forbund og Dansk Musiker Forbund for ulovligt at forsøge at udelukke nogle af forbundenes musikere fra at medvirke i programmer. Sagens alvor skal ses på baggrund af tilsvarende sager fra 2009 - en omstændighed,..

DR og Koda hylder De Danske Divaer


Anne Linnet, Aura, Birthe Kjær, Pernille Rosendahl og Nabiha er blot nogle få af de store kvindelige artister, der optræder i Koncerthuset 27. oktober, når DR og Koda hylder ?De Danske Divaer? i forbindelse med Spil Dansk Dagen 2012. Alle bliver de bakket op af DR UnderholdningsOrkestret. Lørdag..

Endnu en ekstrakoncert med Sebastian


Sebastian har skrevet sig ind i dansk musikhistorie - og ind i rigtig mange danskeres liv. Koncerthuset må derfor melde udsolgt til de to første jubilæumskoncerter og sætter nu en tredje i salg. Lige som de to udsolgte koncerter vil den netop annoncerede ekstrakoncert også byde på gæsteoptræden af..

Sjælden videooptagelse af rokke-fødsel


Få akvarier i Europa har succes med at få den vestatlantiske pigrokke (latin: Dasyatis americana) til at yngle, men på Kattegatcentret har en af centrets to hunner netop født sit 9. kuld unger. Dette er i sig selv ekstraordinært, men denne gang lykkedes det også at fange begivenheden på video, og..

tv-2 udgiver Sangbog med de 50 største


tv-2 og det nye ambitiøse musikforlag, Stepnote Publishing, udgiver i tæt samarbejde, en tv-2 Sangbog med melodilinje, tekster og akkorder til 50 af tv-2?s mest populære sange - lige fra ?Fantastiske Toyota? fra 1981 til ?Fuck den Kærlighed? fra 2010. Forordet er et essay af Torben Bille og bogen..

Stor Oktoberfest - KUN for singler


Oktober nærmer sig med raske skridt, og dermed den traditionsrige Oktoberfest som hvert år afholdes i München, de sidste 2 uger af september. Og hvem er bedre til at feste og give den gas, end singler i alderen 30-50 ?!? Derfor arrangerer Københavns største og mest aktive singlenetværk "NFS -..

Eske Willerslev får Rosenkjærprisen 2012


Eske Willerslev, der er professor ved Københavns Universitets Grundforskningscenter for Geogenetik under Naturhistorisk Museum, modtager DRs ærefulde Rosenkjærpris for 2012. Den bliver uddelt den 21. november i Koncerthuset i DR Byen. ?Han kan, som ingen anden, formidle indviklet, spændende stof,..

DRs dukker overtager sendefladen


En af de mest løjerlige og mest velpolstrede ?medarbejdere? i DR, Bamse, kan fejre 30 års fødselsdag i år, og det skal ?tihvertifald? fejres. Det kommer til at ske, når DR2 kipper med flaget for den store godmodige gule Bamse med det røde halstørklæde i et helt DR2 Tema lørdag den 6. oktober..

Nyt fra danske Karina Nonbo!!


Pressemeddelelse Så er der nyt fra Danske Karina Nonbo!! Karina Nonbo er nok bedre kendt som den ene halvdel af duoen Karina & Frank, som man kender fra mange gode sange under dansktoppens vinger. Karina har valgt at prøve kræfter med en helt anden gener i dette nye udspil, denne gang på engelsk..

Eks-Depeche Mode medlem kommer til Danmark


Alan Wilder, bedst kendt fra sin tid i Depeche Mode som keyboardspiller og producer i perioden 1981-1995 kommer til København, dels for at holde ferie, men mest af alt for at vise sin koncertfilm, et musikalsk projekt Recoil, som har 25-års jubilæum. Den 10. november gæster han Empire Bio i..

Undskyld København!


Teatret Gorgerne undskylder i en netop frigivet video for forstyrrelsen, når skuespillere øver sig i at strippe på offentlige steder. Selvom øvelse gør mester, skal folk dog ikke forvente de rene ?Chippendales? i The Full Monty ? Det? Bare Mænd. Musicalen The Full Monty ? Det? Bare Mænd har..

Vi holder af hverdagen


På mandag den 1. oktober er det Arkitekturens Dag. Arkitekturens Dag 2012 er en hyldest til hverdagens arkitektur. Hverdagens arkitektur er den arkitektur, mange glemmer at lægge mærke til. Det er busstoppestedet, arbejdspladsen, børnehaven, parkeringspladsen og det lokale supermarked. Det er..

Sensation offentliggør dj line up til Parken 3. november


Sensation ? the world's leading dance event præsenterer et sublimt DJ line-up i København 3. november 2012. En stor del af Sensation er de mange dj?s, der leverer den mest banebrydende og interessante musik og sørger for at Sensation igen bliver årets største fest. Dette års musikalske profil..

Fårup er igen verdens tredjebedste familiepark


Fårup Sommerland har fået endnu en ?Golden Ticket?. I konkurrence med store, kendte forlystelsesparker over hele verden, er Fårup Sommerland nemlig for tredje år i træk blevet kåret som verdens tredje bedste forlystelsespark for børnefamilier af det anerkendte amerikanske tidsskrift ?Amusement..

Årets radioværter er fra Monte Carlo


Programtitlen ?Monte Carlo? emmer af dyre biler, dekadence, lystyachter og eksklusive fester. Og det blev i hvert fald lidt af en fest for de to værter på ?Monte Carlo? på P3, Peter Falktoft og Esben Bjerre, da den danske radiobranche lørdag aften fejrede det seneste års bedste radioprogrammer ved..

DR initiativtager til global mediebegivenhed


Hvorfor eksisterer fattigdom stadig? Det er dette store og vigtige spørgsmål, som DR i samarbejde med BBC vil have hele verden til at diskutere i forbindelse med det ambitiøse og banebrydende projekt - ?Why poverty??. Med et storstilet projekt bygget på otte film, der bliver vist i flere end 180..

Nordiske lande vil i fællesskab styrke kreative erhverv


De kulturelle og kreative erhverv kan trække de Nordiske lande ud af krisen. De har vist sig at være mere innovative end det øvrige erhvervsliv. De udvikler flere nye idéer, klarer sig bedre i krisen, er med til at skabe jobs og bidrager til vækst og konkurrenceevne for det øvrige erhvervsliv. ..

Populære gratis-foredrag flytter til Carlsberg


Deltag i 3x07 gratis foredrags- og netværksaftener De eftertragtede gratis- foredrag i Kødbyen - også kendt som foredragene på Karrierebar - er nu blevet så velbesøgte, at Karrierebars rustikke bænke ikke længere kan rumme de flere hundrede gæster, der ca. en gang om måneden kommer for at lytte..

På skovtur med Adam Fischer


28. september åbner chefdirigent Adam Fischer sin del af sæsonen - og den kommende indspilningsrække - med DR UnderholdningsOrkestret, når han tager publikum med ud i naturen Med Beethovens Symfoni nr. 4 og Symfoni nr. 6 tager DR UnderholdningsOrkestret for alvor hul på den længe ventede..

Julefrokost og uformel businessnetworking i een pakke!


Julefrokost alene... Hvor sjovt er det lige?! Små virksomheder skal også ha' lov til at få en fornøjelig julefrokostoplevelse, og hvis de også får nye kontakter ved den lejlighed, gør det jo ikke noget. Hofnarren har med artist-duoen Opera & Magi, alias Kgl. Opersanger Anne Kleinstrup og Jonglør..

Randi Laubek i Koncerthuset


Søndag 18. november kan man opleve en af dansk musiks mest unikke sangerinder i Koncerthusets Studie 2, hvor hun bl.a. vil synge numre fra sit nye album, 'Letter to the World'. 'Letter to the World' udkom i juni og tager udgangspunkt i digteren Emily Dickinsons digte. Emily Dickinsons digteriske..

Forbrydelsen III kommer på søndag


Den økonomiske krise raser, og antallet af konkurser og tvangsauktioner stiger, men vicepolitikommissær Sarah Lund har fundet fred med udsigt til nyt job, kolonihavehus og 25 års jubilæum i politiet. Et tilsyneladende ligegyldigt drab ved en skrotplads i Københavns Havn kommer på tværs af Lunds..

Tivoli lukker nu på søndag med et knald


På søndag den 23. september lukker og slukker Tivoli for årets sommersæson med Tivoli-Garden, sjov og spas på Pantomimeteatret og der sættes punktum for sommeren med et fyrværkeri fra Koncertsalens tag. Herefter gøres der klar til Halloween med nyt scary tema fra den 12. oktober. Tak for i år ..

DR Big Bandet hylder en jazz-legende


Gil Evans, der i maj i år ville være fyldt 100 år, regnes for en af det tyvende århundredes største personligheder inden for orkesterjazzen. Han kunne bl.a. bryste sig af at stå bag arrangementerne på nogle af de største jazz-klassikere, heriblandt på Miles Davies-pladerne Sketches of Spain og..

Her er de medvirkende i Maestro


Fredag blev det afsløret hvem, der skal dyste mod hinanden i den helt nye sæson af 'Maestro', der går i luften lørdag 13. oktober på DR1. Det er et felt af kendisser med meget forskellig musikalsk baggrund, der blev præsenteret ved et pressemøde fredag eftermiddag i Koncerthuset, hvor sløret for..

Malk de Koijn lukker og slukker Fredagsrock


Der bliver svedig lyrik, håndtegn og gang i gaden, når ét af Danmarks absolut største hip hip-navne slutter Fredagsrocksæsonen af. Det er naturligvis Malk de Koijn, der skal lukke og slukke med et brag, og det sker den 21. september kl. 22.00 på Plænen i Tivoli. Og det bliver ikke kun Tivoli, Malk..

Oplev middelalderen når mørket falder på


Den 14. september slår 16 vikingetids- og middelalderattraktioner for første gang dørene op for et fælles aftenåbenarrangement. Publikum får denne aften lov til at opleve resultaterne af den store samarbejdsøvelse på projektet Da Danmark blev til ? fra vikingekonger til valdemarer, som Kulturregion..

Viasat fornyer aftale med NBC Universal


Viasat kan i dag offentliggøre, at virksomheden har fornyet to eksklusive licensaftaler med NBC Universal International Television Distribution for både free-tv- og betalings-tv- rettigheder til NBC?s indhold. Den første licensaftale med NBC Universal International Television Distribution..

Japansk popkultur i international sær-klasse


Er det teater, trylleshow eller musik? Er det multimedieshow, akrobatik eller comedy? Technodelic Comedy Show er det hele! De har høstet store, internationale priser og modtaget anmeldernes udelte begejstring verden over. Til september gæster den <a href="http://www.facebook.com/Siro.AShow"..

Viasat indgår eksklusiv flerårig aftale med Nordisk Film


Viasat offentliggør i dag, at virksomheden har forlænget en flerårig aftale med Nordisk Film. Aftalen betyder, at Viasat har eksklusivretten til alle førstegangsvisninger og katalogtitler på betalings-tv. Dette gælder for Viasat i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Viasat har også sikret..

Sinne Eegs store dag


21. september er en stor dag, hvis man er fan af Sinne Eeg. Hendes nye album udkommer, og man kan få en "once in a lifetime"-oplevelse, når hun spiller koncert med DR UnderholdningsOrkestret. Med sit nye album sætter Sinne Eeg endnu en milepæl i sin karriere på jazzscenen. Med fem albums i..

Australsk prisbelønnet gæstespil på Holbæk Teater


Mandag den 24. september får Holbæk internationalt besøg, når tæppet går for det fantastiske eventyr om Alvin Sputnik. Den australske soloforestilling fra Perth Theatre Company er en blanding af mime, musik, animation og dukketeater, der på én gang er underfundig, sørgelig og sjov. "Alvin Sputniks..

Forsalget til Tivoli Festival 2013 starter i dag


Nordens største klassiske musikfestival, Tivoli Festival, er netop overstået for i år ? men allerede i dag løftes sløret for en del af den kommende sæsons program. Syv koncerter kan fra i dag købes i løssalg, og hvis man senest 31. december 2012 tegner abonnement på ni koncerter med Tivolis..

En DERKER med et budskab


- Jeg nægter ,at være et offer, ved at kalde mig selv for perker, kald mig bar DERKER. Multikunstneren MUSSE, med det borgerlige navn Mustafa Sayegh, er nu klar med den første single fra hans kommende Ep ?Definitionen af en DERKER? Begrebet derker er noget MUSSE ofte bruger, og på denne nye..

Opvarmningsbands gennem Tak Rock projekt til 14 koncerter med Magtens Korridorer og WhoMadeWho


Når de to danske bands Magtens Korridorer og WhoMadeWho, hver i sær, tager på efterårsturné rundt om i landet, får de en hjælpende hånd med på vejen fra bands i den spirrende danske up-coming talentmasse. Gennem de sidste tre år har Royal Beer gennem Tak Rock projektet givet en hånd til rock?en,..

Hanne Boel i Koncerthuset


Hanne Boel tager i 2013 på en turné, hvor hun spiller både nye og gamle sange - blues, soul og jazz - alt det, som hun er så god til og kendt for. Hanne Boel udvikler til stadighed sin karriere, og tager nu atter på turne med et program, der bl.a. genopliver den musik der gjorde hende berømt,..

En alternativ e-bogsbiblioteksløsning end forsøget ereolen ligger lige for


Vi har med interesse fulgt forsøget med e-bogsudlån kaldet ?eReolen?, samt senest læst Pernille Drosts indlæg i Berlingske mandag den 3. september 2012. Pernille Drost efterlyser ikke mindst en e-bogsbiblioteksløsning hvor bl.a. det enkelte bibliotek individuelt kan bestemme hvilket materiale der..

 
DAGENS FØDSELSDAGE

%Birthday%


I DAG HISTORISK SET

%ShowHistory%


VIDSTE UD AT

%DoYouKnow%


OM DAGEN I DAG

%ShowDayName%


LYT TIL NETRADIO


Sitemap - Gør denne til din startside - Tilføj til foretrukne - Om os - Tilmeld link
123