Guide24.dk portal

PORTAL NYHEDSOVERSIGT ARTIKLER TV EMNEINDEKS VEJRUDSIGT SITE-RESOURSER


Nyheder
 
Artikler
 

 
Kunst & Litteratur

Hofnarren - et nyt galleri åbner på Stevns


I en gammel skole i Hellested har Charlotte Mannstaedt og hendes mand Erik Jensby indrettet galleri for kvalitetskunst og kunsthåndværk. Det er med store ambitioner at dørene åbnes på lørdag, og skønt galleriet ikke ligger lige på alfarvej har Charlotte Mannstaedt nu ingen bekymringer om dette:..

Afrikas dyreliv - safariguide


Forlaget Globe udgiver ?Afrikas dyreliv - safariguide?. Denne populære bog har været totalt udsolgt, men kommer nu i et nyt, gennemrevideret oplag. Sjove og overraskende fakta I ?Afrikas dyreliv? portrætterer zoolog og naturfotograf Mogens Trolle over 175 af de mest interessante pattedyr,..

70-året for nedskydningen af en frihedskæmper


Når hunden bider af angst, er det for at beskytte sig selv. Når et menneske bliver bange for at dø, reagerer han/hun instinktivt. Derfor kan vi på onsdag markere 70-årsdagen for nedskydningen af Danmarks første faldskærmschef, Christian Michael Rottbøll. Han blev dræbt af to danske politifolk,..

18 lækre indiske madopskrifter


Forlaget Globe udgiver en ny kogebog: ?Indisk ? 18 lækre indiske opskrifter? Der er ikke noget at betænke sig på: Prøv at spise indisk! Med denne bog får du en lille samling af det indiske køkkens mange spændende, fremmedartede og velsmagende madopskrifter. De er alle lette at gå til og forsynede..

Ny bog: Kan dansk søfart stadig betale sig?


Kan det stadig betale sig at have en stor og velstående søfartsindustri lokaliseret i Danmark? Dette spørgsmål er det centrale omdrejningspunkt for Henrik Sornn-Friese og Carsten Ørts Hansen i deres nye bog Landlubbers and Seadogs. For hvad sker der egentlig med søfarten i disse år, når..

Sherlock Holmes vender tilbage


Sherlock Holmes er det nye sort Den store detektiv er her, der og alle vegne lige i øjeblikket. På det store lærred i form af Robert Downey Jr. med Guy Ritchie som iscenesætter og på TV i den populære "Sherlock" med Benedict Cumberpatch som en moderne Holmes. Desuden har serien "Elementary" lige..

Efter krigen Kampen for et nyt liv


Christian S. Richardson var ude på sin sidste patrulje i Afghanistan, da han 200 meter før porten ind til Armadillo trådte på en nedgravet sprængladning og mistede begge ben. Hjemme i Danmark fulgte et langt og svært behandlings- og genoptræningsforløb, som endnu ikke er afsluttet. Men Christian..

Om man så må sige ? 350 Dronning Margrethe-citater, Jens Andersen


første gang nogensinde samles en lang række af Dronning Margrethes skarpeste og sjoveste citater fra taler og interviews - om emner som Christiania, Fellini, gravhunde, indvandring, kvindesagen, laksko, narkotika, meditation, seksuel frihed, sport og teknologi Dronning Margrethe er kendt for at..

Liv og glade dage, Nicoline Olsen


-Opskrifter og kreative ideer til børnefamilier Smuk og brugbar bog med masser af lækre og nemme opskrifter samt sjove og brugbare tips og ideer til kreative projekter og sjove aktiviteter, du kan lave med din familie året rundt. Kvinden bag de mange kreative ideer er Nicoline Olsen, og få kan..

SAXO.com og BogForum går sammen om digital satsning


Som Danmarks bogmesse nummer et, har BogForum altid haft fokus på papirbøger i alle varianter og formater. I år vil dette dog være udvidet med en ekstra dimension, for når Bella Center slår dørene op til BogForum d. 9.-11. november 2012, vil messen også rumme et stort område, som er dedikeret til..

En hundredårig fejrer fødselsdag på bestsellerlisten


Den 28. september er det to år siden, at Modtryk udgav Jonas Jonassons roman, DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AD VINDUET OG FORSVANDT. Lige siden har eventyret om den hundredårige og hans indflydelse på verdenshistorien haft et så sikkert greb i de danske læsere, at romanen stadig ligger blandt de..

Danmarks første, fuldt demokratiske platform til selvudgivelse fejrer 1-års fødselsdag


Gopubli.sh markerer sin 1-års fødselsdag ved at give op til 85 % i royalty resten af året til forfattere, der forstår at aktivere deres sociale netværk. D. 26. september er det 1 år siden gopubli.sh, Danmarks første, fuldt demokratiske platform til selvudgivelse, gik i..

Mød Peter Øvig Knudsen, og hør om dengang hippierne forandrede Danmark


Peter Øvig Knudsens seneste bog, nr. 2 om hippierne i Danmark, udkommer netop i dette efterår, og de to bøger er hovedemnet ved forfattermødet mandag den 19. november i Borgerforeningens Hus, hvor Peter Øvig Knudsen fortæller om det seneste værk og læser op fra de to bøger. Mød Peter Øvig Knudsen...

Hansen og Thomas Vinterberg, Drengen der gik baglæns


En gang imellem må man gå baglæns for at komme videre. Gribende og livsbekræftende historie om drengen Andreas, der mister sin elskede storebror ved en ulykke og må lære at håndtere sin sorg. Man skal passe på, hvor man sætter fødderne. Hvis man træder på en streg, kan det hele gå i stykker...

Anker Jørgensen og det forunderlige liv


En samtalebog med reportage, erindringsglimt og interviews samt indlagte taler, artikler og uddrag. Anker Jørgensen har besluttet sig for at kigge tilbage på et langt og begivenhedsrigt liv og udgive sin sidste bog... - og han har valgt den unge journalist Jonas Wisbech Vange til at hjælpe sig...

Fortællinger om kærlighed, diverse forfattere


Ny kærlighedsantologi med historier af 14 af Danmarks bedste forfattere er en hyldest til de store følelser og de store fortællinger. Kan kærlighed i bogform være andet end pladderromantiske lægeromaner? Findes der god litteratur, som tager kærligheden alvorligt og behandler den uden ironi? Her..

Come ON - er der ligestilling inden for kunstområdet?


Kvindelige Kunstneres Samfund inviterer til åbent hus med debat, cirkus og jazz. Søndag d. 30. september 2012 kl. 13-17 på Statens Værksteder for Kunst, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27B, 1401 København K Gratis adgang. Alle er velkomne En ny kunsthistorie, hvor kvinderne får deres berettigede..

Velmodtaget bog markerer femåret for munkeoprøret i Burma


Det er præcis fem år siden, at tusinder af rødklædte munke gik på gaden i Burma for at protestere mod den daværende militærjunta. En ny, velanmeldt dansk bog dykker ned i, hvad der skete med munkene efter demonstrationerne. Ashin er munk i et af verdens mest brutale militærregimer. I september..

Fugle i felten, Lars Svensson, Killian Mullarney og Dan Zetterströ


Feltbestemmelser af fuglene i Europa og Middelhavsområdet Ny, revideret udgave af de danske fuglekiggeres foretrukne felthåndbog. Bogen omfatter alle de fuglearter, der kan ses i Danmark, det øvrige Europa, Nordafrika og store dele af Mellemøsten. Det er et standardværk for såvel nybegynderen..

Henning Larsen modtager Praemium Imperiale


Arkitekt Henning Larsen modtager en af verdens mest prestigefyldte kunstpriser, Praemium Imperiale 2012. Prisen kaldes også kunstens Nobel-pris og gives til kunstnere, der har givet et enestående bidrag til kunstens udvikling. Bag Praemium Imperiale står Japans ældste kunstfond, Japan Art..

Skandinavisk litteraturprofessors første krimi


Litteraturprofessor og digter Torsten Pettersson sendte sit første krimimanuskript anonymt til forlaget. Manuskriptet vandt sølv i forlagets krimikonkurrence, uden at juryen kendte forfatterens identitet. Vurderingen lød, at denne historie kunne konkurrere med de svenske bestsellere inden for..

Vidunderlig børneroman om at være anderledes


Rico, Oskar og mørkeskyggerne ?Mit navn er Frederico Doretti!? gentog jeg højt. ?Jeg er et svagtbegavet barn. Derfor kan jeg for eksempel kun gå ligeud og ser kun lidt af verden!? Rico er ikke, som folk er flest. Ofte føles hans hoved som en tromle med bingokugler, der kører rundt. Han kan fare..

Udlev forfatterdrømmen på Venø Efterskole


Venø efterskole uddanner unge forfattere Efter sommerferien kan unge kombinere drømmene om at blive forfatter med et år på efterskole. Nu tilbyder Venø Efterskole en forfatterlinje, hvor eleverne kan lære om alt fra skriveprocesser til krimiplots og udgivelse af egne bøger. Mange teenagere..

Lær sportshypnose - ny bog af sportspsykolog Erik Østenkjær


?Evnen til at hypnotisere er ikke medfødt, men en teknik og metode der kan læres, og som man udvikler gennem erfaring. Ved hjælp af sportshypnose kan man hjælpe fodboldspilleren til at score mål eller komme ud af en krise, maratonløberen og triatleten til at overvinde smerten og skytten og..

Fortidens spøgelser


Maria Helleberg afslutter den historiske romanserie SLÆGTEN om familien Dane på Daneborg med en roman om den unge Robert, som må drive fortiden ud af sit liv, før han kan finde sig selv igen. Robert er en yngre mand med en uhyggelig baggrund. Hans forældre er døde i en trafikulykke, og han har..

Cirkus Manera, Iselin C. Hermann


En krønike om et cirkusdynasti - og om ung kærlighed. Et stur, stur nummer om et cirkusdynasti i tre generationer ? og alle dets artister. Om klovnen, der har mistet én, han har kær, og den smidige akrobatpige, der gemmer på en mørk familie-hemmelighed. Om stjernestunder i manegen ? og den barske..

Dansehallerne i spidsen for stort EU støtttet nordisk-baltisk dansemøde projekt. Starten går i Tallinn i næste uge


Dansehallerne bag stort EU støttet dansemøde projekt i Tallinn i næste uge Der er skrivelabs, tænketanke og forestillinger på programmet når mere end 200 nordiske og baltiske dansere, koreografer, producenter og undervisere i næste uge (18-20 september) mødes i Tallinn. Overskriften for mødet er..

Orden i kaos- få styr på arbejdsdagen og forebyg stress, Kurt Strand og Michael Kongsted


- få styr på arbejdsdagen og forebyg stress Kurt Strand og Michael Kongsted har skrevet en praktisk bog om, at blive mere effektiv på arbejdet og undgå stress. Mailboksen sander til, skrivebordsdyngerne vokser, telefonen ringer ubønhørligt, møder trækker ud, og støj fra sniksnakkende kolleger..

Anders Lund Madsen


Anders Lund Madsens ÆØÅ Hvad er en Galafel? Og hvad med Luplan eller Kludo? Du får svar på det og meget mere i Anders Lund Madsens ordbog over alle de ting, der ikke findes ord for, og alle de ord, der ikke findes ting for! Anders Lund Madsens ÆØÅ udkom for første gang i 1997 og er siden kommet..

Nye malerier fra Tusmørkelandet


?Små mænd kravler, løber, står, og går rundt på billedfladen. Billedfladen er gennemskåret af svævende skibe og ideelle landskaber med huse, tårne, og stilladser. Lyset vælter ned fra oven uden ophør, og under begivenhederne ligger det uudgrundelige mørke. Vi, figurerne, lever i midten, i..

Josefine Ottesen støtter børns læsetræning


Den kendte børnebogsforfatter Josefine Ottesen udkommer nu med legelæsningsbogen Trine Trold og Lars Larve, og lancerer samtidig hjemmesiden legelæsning.dk. Legelæsning er et pædagogisk begreb, der dækker over en metode til at introducere..

Hugo Hørlych Karlsen og NordØsten Forlag på internationale veje med ebøger


"En sprogbrug, der kommer som en guddommelig nådegave udefra og bryder frem som af sig selv... Det er poesi, det er realisme; det er medrivende og fascinerende læsning." Anna Poulsen, litteraturtidsskriftet BUM. ?Det er et mesterværk, Hugo Hørlych Karlsen har givet verden! Sprogligt er den..

Det blå lys, Stig Dalager


En roman om Marie Curie Marie Curie (1867-1934) er gået over i videnskabshistorien som forskeren, der opdagede polonium og radium. Og hun var den første, der benyttede ordet ?radioaktiv? - heraf romanens titel. Som den første kvinde modtog hun i 1903 nobelprisen, som hun delte med sin mand - og i..

Når hele verden kommer til Grønland


Hele verden står på spring for at tage til Grønland. Turisterne vil opleve den grønlandske kultur og natur. Kinesiske firmaer står på spring for at finde mineraler, og de store olieselskaber borer løs i undergrunden. Samtidig rejser mange unge grønlændere væk for at uddanne sig. Fremtiden har..

Lys over Lolland 2012


SPEJLINGER, Kulturhistorisk museum indhylles i en nutidig fortælling gennem kunstudstillingen SPEJLINGER ? fortid og nutid mødes og dialog og samspil opstår.. Lys over Lolland 2012 ? 30. august til 9. september Reventlow-museet, Lolland. Den årlige kunstfestival Lys over Lolland indtager i år..

PÅ VEJ fra Lindhardt og Ringhof


FAY WELDON En passende aftale I tråd med den populære tv-serie Downton Abbey skriver Fay Weldon i sin trilogi Kærlighed og arv om det fine borgerskab i tiden omkring det forrige århundredskifte. En fortælling om mådehold og begær, tradition og moral fortalt med Weldons sædvanlige skælmske vid og..

Nyt rådhus i sundhedens tegn


Henning Larsen Architects har i samarbejde med Züblin, SLA, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma og Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører vundet konkurrencen om Egedal Rådhus og Sundhedscenter. Byggeriet på 18.000 m2. i Egedal i Nordsjælland bliver midtpunkt i den nye, samlede Egedal Kommune. ..

Mad med kærlighed, Marie Melchior


At lave mad er ofte forbundet med glæde, varme og fællesskab. Mad med kærlighed er en inspirerende kogebog med nemme opskrifter, som giver os lyst til at gå i køkkenet og lave dejlig mad til dem, vi holder af. Det er stadig omkring middagsbordet, vi mødes og hvorfor ikke starte i køkkenet og..

NewPub - et nyt dansk forfatternetværk er Danmarks repræsentant på den 19 internationale bogmesse i Beijing i næste uge


Beijing International Book Fair (BIBF) er en af verdens største bogmesser, og dens betydning for den internationale forlagsbranche er hurtigt voksende i takt med at det kolossale kinesiske marked efterspørger mere og mere engelsksproget og oversat litteratur. BIBF har i år stærkt udvidet fokus på..

Kulturminister Uffe Elbæk overrækker SAXO.com?s Innovationspris


SAXO.com er massivt til stede på det kommende BogForum, som i år afholdes i nye og større rammer i Bella Center fra 9-11. november 2012. Udover nethandel med..

Ny bog: Design med viden


Nøglen til smukke, behagelige og energirigtige bygninger findes i samspillet mellem arkitektur og teknologi. Ny forskning i bæredygtigt byggeri viser, at en stor del af energiforbruget i en bygning er låst i designet, og at det gør det nødvendigt at arbejde med viden i formgivningen. Det kan man..

Modersmål-Prisen 2012 går til oversætter og forfatter Niels Brunse


Niels Brunse har oversat over 200 værker til dansk, især fra engelsk, tysk og russisk. Han har desuden produceret egne skønlitterære værker: lyrik, noveller, romaner og skuespil. Niels Brunse er en multikunstner både som oversætter og forfatter. Hans indsats medvirker til stadighed til at gøre..

Udkommer mandag: Frihedens pris - André Gides liv og værk, Henrik Rasmussen


Henrik Rasmussens biografi om den store, franske forfatter og nobelpristager André Gide beskriver både hans meget farverige liv og giver en introduktion til forfatterskabet. André Gide behandler i sine romaner temaer, som er mere aktuelle end nogensinde, idet han skildrer det moderne livs..

Ny bog fra Carlsen


For første gang udkommer der nu et videnskabeligt alternativ til børnebibelen; nemlig en videnskabelig højtlæsningsbog for børn om livets opståen: SÅDAN BEGYNDTE VERDEN. Forfatteren Maren Weischer er læge, kræftforsker og mor til to. Dette er Marens debut som forfatter, og hun har modtaget..

Excentrisk kunstner spreder omkring sig med dyre malerier i Københavns gader.


Det er ikke gadekunst, men snarere kunst på gaden. Københavnerne vil vågne op fredag d. 24 august, hvor at de vil kunne finde otte malerier spredt rundt omkring i byen af en kunstner fra den danske undergrundsscene der nu kalder sig "CASVA" - og dem, der finder kunstværkerne kan beholde dem. ..

På vej fra L&R: Hjemmelavet


Laurence Laurendon, Gilles Laurendon, Catherine Quévremont, Cathy Ytak, Charlotte Lascéve HJEMMELAVET Det er ikke spor svært at lave soltørrede tomater i olie, stoppe en pølse, ryge en laks eller lave yoghurt og friskost. Og så smager det bare meget bedre! En lang række produkter, som man per..

Poetisk billedbog om at være midt mellem liv og død


Billedbogen "Klø, når det klør" er en helt særlig poetisk fortælling om livet og døden og det at befinde sig et sted midtimellem - skrevet af Dorte Lilmose og med skærende smukke illustrationer af hav og himmel af Sissan Richardt. Måge lægger mærke til den gamle mand. Han kigger på havet. Hun kan..

Theodor Storm i roste ny oversættelser af Hugo Hørlych Karlsen


?Trænger man til et skud litterær prosa af høj karat, er det bare med at læse Thomas Manns forbillede Theodor Storm i fin dansk oversættelse? det er prosa af ypperlig kvalitet, fintfølende transponeret til dansk af Hørlych Karlsen.? ?Mesterlig bagatel om kærlighedens væsen? det er mageløst,..

Dem glæder vi os til ...


Hos internetboghandlen SAXO.com har man taget et kig på listen over de bøger, der pt er flest forudbestillinger på, og resultatet giver et godt indblik i mange af efterårets spændende titler. De gamle kendinge Listen toppes ikke overraskende af den populære Haruki Murakami, der kommer med <a..

Ny bog på vej fra Carlsen: Guinness World Records 2013


Verden er forunderlig, når man går på opdagelse i den sammen med alle tiders ultimative rekordbog: Guinness World Records, der udkommer 2. oktober. Årets bog er mere levende end nogensinde takket være den nye teknologi, Augmented Reality, som får rekorderne til at springe ud af siderne. ..

 
DAGENS FØDSELSDAGE

%Birthday%


I DAG HISTORISK SET

%ShowHistory%


VIDSTE UD AT

%DoYouKnow%


OM DAGEN I DAG

%ShowDayName%


LYT TIL NETRADIO


Sitemap - Gør denne til din startside - Tilføj til foretrukne - Om os - Tilmeld link
123