Guide24.dk portal

PORTAL NYHEDSOVERSIGT ARTIKLER TV EMNEINDEKS VEJRUDSIGT SITE-RESOURSER


Nyheder
 
Artikler
 

 
Medicinal

Sundhedsministeren fik målt sin lungefunktion


På trods af Astrid Krags travle program som kampagneførende formandskandidat for SF, fandt hun mandag også tid til at besøge Danmarks Lungeforening som sundheds- og forebyggelsesminister. Her fik hun bl.a. en lungefunktionsmåling og en introduktion til lungesagens vigtigste punkter. Nemlig behovet..

Tre jyske privathospitaler kvalitetsstemples


Aleris-Hamlet i Esbjerg, Herning og Aalborg er ? som nogle af landets eneste privathospitaler ? i første forsøg blevet akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel uden bemærkninger. Gode patientforløb samt styr på medicinering, hygiejne og rengøring var nogle af de mange roser, som Aleris-Hamlet..

Nyt sundhedshus trækker læger til udsat bydel


Aalborg Øst har som flere andre udsatte bydele i Danmark haft svært ved at tiltrække læger. Og derfor har beboerne måttet køre langt, når de skulle konsultere deres praktiserende læge. Men det har et nyt sundhedshus ændret på. På fredag besøger sundhedsminister Astrid Krag bydelen for ved selvsyn..

Hjertestarter på F24 i Fredensborg


Succesrigt sponsorsamarbejde med Røde Kors får Q8 til at installere hjertestartere på udvalgte tankstationer og andre anlæg. F24 i Fredensborg..

Patientkufferten til barselsforældre


- et telemedicinsk pilotprojekt på Odense Universitetshospital. På barselsklinikken ?Vuggen?, Odense Universitetshospital, vil man nu afprøve om telemedicin kan være med til at skabe større tryghed hos familier, der udskrives efter ambulant fødsel. 32 familier får tilbudt at få en babykuffert med..

Ulovlige slankepiller kan give hjertestop


Amerikansk hjemmeside sælger ulovlige slankepiller. Pillerne kan give hjertestop og hjerneblødninger. ​Fødevarestyrelsen advarer mod hjemmesiden www.usabutikken.com, der ulovligt markedsfører slankepiller med stoffet 1,3-dimethylamylamin, også kaldet DMAA, der kan give både hjertestop og..

Patienter mest tilfredse på privathospitaler


De patienter, som behandles på privathospitaler under det udvidede frie sygehusvalg, er sygehusvæsenets allermest tilfredse. Det viser Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2011. -- Den nyligt offentliggjorte Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2011 (LUP), som er..

HOYA introducerer InnoVision


HOYAs perspektiv på innovation og vision er baseret på fire søjler Under en speciel partner begivenhed i Berlin, har HOYA med stolthed introduceret InnoVision. Denne helt nye filosofi integrerer HOYAs vision om innovation på den ene side og HOYAs nyskabelser i forbindelse med synet på den anden...

Søborg har fået Nordens største privatejede hospital


Den 1. september sammenlagdes Aleris-Hamlets to privathospitaler i Storkøbenhavn. Efter en omfattende udvidelse og ombygning er afdelingen i den tidligere tv-by i Søborg således blevet Nordens største privatejede hospital. -- En epoke sluttede, da de fleste aktiviteter den 1. september flyttede..

HOYA lancerer det nye flerstyrkebrilleglas Hoyalux iD LifeStyle V+


Freeform brilleglasset, der er inspireret af mennesker og optimeret af teknologi. Let at ordinere, nemt at bestille. I dag har HOYA offentliggjort lanceringen af det nye progressive freeform glas Hoyalux iD LifeStyle V+. Den eksklusive lancering af Hoyalux iD LifeStyle V+ blev fulgt af mere end..

Fortsat højt forbrug af antibiotika til mennesker


Det samlede forbrug af antibiotika til mennesker var i 2011 på samme høje niveau som i 2010. Når lægerne fremover skal specificere, hvorfor de giver antibiotika, vil det give en bedre forståelse af baggrunden for det høje forbrug. Det fremgår af årets DANMAP-rapport for 2011. Det samlede forbrug af..

Kvinder kan undgå store ar efter gynækologiske operationer


Nu introduceres helt ny, kikkertbaseret operationsform, der giver danske kvinder mulighed for at få fjernet cyster, æggestokke og selv livmoderen gennem et lille hul i navlen. Metoden efterlader kun et minimalt mærke. I disse år er der et stort fokus på at gøre operationer så skånsomme som muligt..

Koordineret indsats skal øge livskvalitet for KOL-patienter


Frederikssund Hospital, Frederikssund og Halsnæs kommuner, de praktiserende læger og Danmarks Lungeforening går sammen om at rådgive KOL-patienter og deres pårørende. Patienter skal være aktive og deltagende Målet er at rådgive og guide personer med KOL til at blive aktive og deltagende i egen..

På vej mod bedre diagnostik og behandling af tarmkræft


Teknologisk Institut er med i et nyt forskningsprojekt, som skal sikre, at mennesker med tarmkræft hurtigere får stillet en diagnose og tilbydes den mest effektive behandling og bliver sparet for ofte virkningsløs behandling. En af de hyppigste former for kræft i Danmark er tarmkræft. 3400..

Nordens største privatejede hospital slår dørene op denne weekend


Fra i dag og henover weekenden sammenlægges Aleris-Hamlets to privathospitaler i Storkøbenhavn. Efter en omfattende udvidelse og ombygning bliver afdelingen i den tidligere tv-by i Søborg således Nordens største privatejede hospital. -- En epoke slutter, når de fleste aktiviteter den 1...

Sygehuse anbefales at indkalde kvinder opereret med syntetisk net


Sundhedsstyrelsen anbefaler sygehusene at indkalde kvinder, der har fået underlivsoperationer med indsættelse af syntetiske net af typen POP-implantater (mesh) til samtale, undersøgelse og vurdering. De syntetiske net har siden 2006 i begrænset omfang været anvendt til kvinder, som efter en fødsel..

Gratis HPV-vaccine til kvinder født i 1985-1992


Alle kvinder fra årgangene 1985-1992 kan fra mandag den 27. august og til udgangen af 2013 blive gratis vaccineret mod livmoderhalskræft (HPV). Det gratis tilbud er et midlertidigt nyt opfølgningsprogram. Vaccinen mod HPV virker kun, hvis man er vaccineret, før man bliver smittet med de virus,..

Hjertecenter Varde bag nyt privathospital


Ortopædkirurgisk Center Varde kunne for nylig offentliggøre sin flytning til Hjertecenter Varde. Nu vil de to firmaer gå skridtet videre og sammen etablere et helt nyt, bredtfavnende privathospital, som forventes åbnet i august. Den private sundhedssektor går mod færre og større enheder med øget..

Underlivsnet anvendt efter forskrifterne på Hovedstadens hospitaler


Region Hovedstaden har i årevis fulgt Sundhedsstyrelsens anbefalinger for brug af syntetiske underlivsnet. Sundhedsstyrelsens anbefaling Sundhedsstyrelsen anbefalede i går landets hospitaler at indkalde kvinder opereret med syntetisk underlivsnet af typen POP (Pelvic Organ Prolapse)-implantater til..

Tæt kontakt til selvmordtruede unge er uden effekt


I højrisikoperioden efter et selvmordsforsøg er der brug for tæt kontakt, opfølgning og personlige relationer i behandlingen for at undgå, at tragedien gentager sig. Det er forskere, læger og patienter enige om at mene. Nu viser ny forskning, at strategien ikke virker. De overraskende resultater..

Kom & kvit ? rygestop når du vil


Nyt fleksibelt og gratis rygestoptilbud rulles ud i hele landet i samarbejde med kommunerne. Tønder Kommune er med fra starten. ?Hvad får du i stedet for smøgerne ? nu og fremover?? og ?Hvordan holder man rygetrangen fra livet?? er bare et par af overskrifterne i et nyt, fleksibelt og gratis..

Ekspertpanel skal vurdere partikelterapi


Sundhedsstyrelsen har nedsat et internationalt ekspertpanel til at vurdere de to ansøgninger, der er indsendt angående placeringen af det første danske partikelterapicenter ved enten Aarhus Universitetshospital Skejby eller Rigshospitalet. Da de oprindelige ansøgninger blev indsendt i september..

Faste læger skal sikre borgere på plejehjem bedre behandling


Nyt forsøg med fast tilknyttede læger på plejehjem skal sikre større faglig indsigt og styrke samarbejdet mellem borgere, plejeperso­nale og læger. Et nyt 2-årigt forsøg igangsat af Social- og Integrationsministeriet og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse skal give borgere på udvalgte..

Medicinering på botilbud og plejehjem


Ledelser og personale på botilbud og plejehjem har behov for større viden om medicinering, og de læger, der ordinerer medicinen, skal stramme op på deres praksis. En udredning fra Sundhedsstyrelsen, "Tilsyn med medicineringen på landets botilbud, plejecentre og plejehjem," viser, at vejledningerne..

Kommuner og læger skal sammen løfte medicinhåndtering


?KL er enig i, at der i kommunerne og blandt lægerne er behov for at højne kvaliteten af den medicinske behandling af borgere med psykiske lidelser.? Sådan lyder reaktionen fra Anny Winther, formand for KL?s Social- og Sundhedsudvalg, til en netop offentliggjort rapport fra Sundhedsstyrelsen om..

Jobrotation opgraderer medarbejdere


Social- og sundhedsassistenter i Region Hovedstadens Psykiatri får nu tilbud om at uddanne sig til sygeplejersker. Skaber behov for vikarer I løbet af det næste halvandet år forventer Region Hovedstadens Psykiatri at give 75 social- og sundhedsassistenter mulighed for at uddanne sig til..

Dansk firma indtager det tyske marked


Den 1 juni slog det danske firma Gloria Mundi Care Aps, dørerne op til det tyske marked. Tyskerne har taget godt imod firmaets webshop, der har ældre og handicappede som målgruppe. Det dansk ejede firma Gloria Mundi Care Aps, sælger designer hjælpemidler til folk med funktionsnedsættelser...

Flere socialsygeplejersker skal hjælpe socialt udsatte i Region Hovedstaden


Et succesfyldt pilotprojekt, hvor socialsygeplejersker har gjort en særlig indsats for socialt udsatte, bliver nu udbredt til hele hovedstadsregionen. Gode resultater Et pilotprojekt med to socialsygeplejersker på Bispebjerg og Hvidovre Hospital har fungeret så godt, at politikerne i Region..

Kommunens plan mod overvægt


Sundhedsstyrelsen holder konference om ?Kommunens plan mod overvægt ? erfaringer fra 30 projekter med børn og unge?, onsdag den 19. september 2012 på Nationalmuseet. Konferencen henvender sig primært til chefer og projektledere for projekter, som har opnået støtte fra satspuljen ?Kommunens plan..

Enighed om grundlag for fortsat samarbejde mellem regionerne og Epilepsihospitalet


De to arbejdsgrupper, som nedsattes i forlængelse af finanslovsaftalen for 2012, har afleveret deres rapporter. Der er enighed om, om de to rapporter udgør et godt grundlag for det fortsatte samarbejde. Danske Regioner, Region Sjælland og Epilepsihospitalet er enige om, at de to rapporter, der nu..

Innovativ healing art produkt vinder årets Liljepris


Liljeprisen er den danske ?Oscar? inden for oplevelsesøkonomien. Prisen gives til en virksomhed eller et produkt, der på nye innovative måder kombinerer kreative erhverv med det øvrige erhvervsliv. Prisen blev uddelt ved Eksportrådets og Center for Kultur og Oplevelsesøkonomis (CKO) årlige..

Enighed om lægemiddelovervågning vil give EU borgerne større sikkerhed


I går er Rådet, Europa- Parlamentet og Kommissionen blevet enige om et direktiv og en forordning, der vil styrke overvågningen af lægemidlers sikkerhed. Minister for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag, udtaler: ?Jeg er både glad og stolt over, at det under det danske formandskab er lykkedes for..

Ny aftale giver markante forbedringer for patienterne


Sundhedsområdet er en hovedprioritet for regeringen. Det understreges med aftalen om regionernes økonomi for 2013. Med aftalen er der afsat mere end 1.1 mia. kr. ekstra til sundhedsområdet i 2013. Aftalen giver derved mulighed for at aktiviteten på landets sygehuse kan vokse med 3 pct. i 2013. ..

Nu løfter vi forebyggelsesindsatsen


Regeringen og KL er enige om at styrke kommunernes arbejde med forebyggelse, hverdagsrehabilitering for ældre og kronisk syge. Derfor afsættes der et målrettet løft til kommunerne på 300 mio. kr. i økonomiaftalen for 2013. Regeringen og KL er enige om at styrke kommunernes arbejde med..

Privathospital i Herning inviterer til arrangement om fedmeoperationer


Ny dokumentation for, at livsstilsændringer ikke kan afløse fedmeoperationer, får privathospital i Herning til at afholde arrangement for at informere svært overvægtige om aktuelle behandlingsmuligheder. -- De skærpede regler for fedmeoperationer i offentligt regi, som trådte i kraft ved..

Esbjergensisk privathospital inviterer til arrangement om fedmeoperationer


Ny dokumentation for, at livsstilsændringer ikke kan afløse fedmeoperationer, får esbjergensisk privathospital til at afholde arrangement for at informere svært overvægtige om aktuelle behandlingsmuligheder. -- De skærpede regler for fedmeoperationer i offentligt regi, som trådte i kraft ved..

Pelsen hos vore kæledyr signalerer et godt/dårlig LIV


En blank og skinnende pels hos vore kæledyr er oftest tegn på sundhed, mens en mat, livløs pels og tør hud kan være de første tegn på dårlig trivsel, altså et dårligt liv. En pels,derimod , som er mat og trist er også grobund for eksem og kløe og herigennem endnu et tegn på et dårlig liv. Det kan..

Falck vil tilbyde tandlægebesøg på jobbet


Tusinder af danskere kommer aldrig til tandlægen, så nu vil Falck bringe tandlægen ud til dem. ?Nul huller?, er ønskemeldingen for folk, der går til tandlægen, men for tusinder af danskere er realiteten ?nul tandlægebesøg?. Derfor vil Falck nu under navnet Falck Dentalcare bringe tandlæger ud til..

De private sygehuse skal selv betale erstatning for deres patientskader


Lovforslag: Private sygehuse og klinikker skal forsikre sig mod patiensskader. De private sygehuse skal til at være medansvarlige for den danske patienterstatningsordning. Minister for Sundhed og Forebyggelse Astrid Krag har netop sendt et lovforslag i høring, som vil pålægge de private sygehuse og..

Udpegning af medlemmer til regeringens udvalg om psykiatri


Astrid Krag har i dag udpeget medlemmerne til regeringens udvalg om psykiatri. Ministeren for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag, har i går udpeget medlemmerne til regeringens udvalg om psykiatri. Som det fremgår, er der tale om et bredt sammensat udvalg med en række organisationer, eksperter..

Mæslingeepidemi kan ramme voksne


Mæslinger er en meget smitsom virus, der både kan ramme børn og voksne, som kan få alvorlige komplikationer af sygdommen. Det er budskabet i Sundhedsstyrelsens vaccinationskampagne, der i uge 17 sætter fokus på at voksne bør blive vaccineret, hvis de ikke blev det som barn. Plakater og events skal..

Børnebog skal øge mæslingevaccination


Sundhedsstyrelsen sætter i uge 17 fokus på mæslingevaccination. Indsatsen skal være med til at øge vaccinationsdækningen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR), og sker i forbindelse med WHOs World Immunization week. Der har gennem en årrække været problemer med at få alle børn vaccineret med..

Tag trygt en multivitaminpille


Der er ikke påvist nogen sundhedsrisiko ved at tage en daglig multivitaminpille til morgenmaden. Det konkluderer Fødevarestyrelsen efter at Fødevareinstituttet på DTU har gennemgået et nyt studie fra forskere på bl.a. Rigshospitalet, der pegede på at indtag af vitamin A, vitamin E og betacaroten er..

Danmark får nyt privat hjertecenter


Danmarks største privathospital, Aleris-Hamlet, åbner privat hjertecenter under ledelse af internationalt anerkendt specialist. Centret, der skal tiltrække patienter fra hele Skandinavien, er det eneste af sin art i Østdanmark. Hidtil har Danmark kun haft ét privat hjertecenter, som er beliggende..

Sundhedskampagner i 2012


Sundhedsstyrelsen gennemfører i 2012 en række informationsindsatser med fokus på sundhedsfremme og forebyggelse. Det fremgår af den kampagnekalender, som netop er blevet offentliggjort og sendt til alle landets kommuner. Blandt de nye indsatser er en informationsindsats, der skal gøre folk mere..

Advarsel mod penispiller


Farlige kosttilskud lover længere og tykkere penis Fødevarestyrelsen advarer mod hjemmesiderne www.sizegainpillsdanmark.com, www.dk.sizegainplus.com og www.xtrasize.dk. Hjemmesiderne henvender sig især til de mandlige forbrugere, som ved at købe et kosttilskud og udføre et øvelsesprogram kan spise..

Folder om akuttelefon omdelt i Region Sjælland


En del borgere i Region Sjælland har ved en fejl modtaget en folder om Region Hovedstadens akuttelefon. Borgere i Region Sjælland har deres egen akutelefon Borgerne i 2670 Greve, 2680 Solrød Strand og 2690 Karlslunde hører til Region Sjælland og skal derfor fortsat benytte Region Sjællands egen..

Henvisning af patienter med depression og angst til psykolog


Sundhedsstyrelsen har udarbejdet faglige retningslinjer for henvisning af patienter med let til moderat depression eller let til moderat angst til psykolog. Baggrunden for retningslinjerne er, at en evaluering af ordningen om henvisning af patienter med let til moderat depression til psykolog..

Gratis HPV-vaccination til kvinder i alderen 19 til 26 år


Indkøbet af vaccinen skal i udbud. Det vil blive oplyst senere, hvornår vaccinerne vil være tilgængelige, og hvornår vaccinationerne kan starte. I forbindelse med forhandlingerne om finansloven for 2012 blev det besluttet, at alle piger tilhørende årgangene 1985-1992 skal have tilbudt gratis..

Reviderede pakkeforløb for kræft


Sundhedsstyrelsen har udarbejdet reviderede pakkeforløb for behandling af patienter med kræft. Revisionen sker med afsæt i, at det i Kræftplan III blev besluttet, at alle pakkeforløbene skulle revideres i 2011. De reviderede pakkeforløb for kræft er udarbejdet af sundhedsfaglige arbejdsgrupper, som..

 
DAGENS FØDSELSDAGE

%Birthday%


I DAG HISTORISK SET

%ShowHistory%


VIDSTE UD AT

%DoYouKnow%


OM DAGEN I DAG

%ShowDayName%


LYT TIL NETRADIO


Sitemap - Gør denne til din startside - Tilføj til foretrukne - Om os - Tilmeld link
123