Guide24.dk portal

PORTAL NYHEDSOVERSIGT ARTIKLER TV EMNEINDEKS VEJRUDSIGT SITE-RESOURSER


Nyheder
 
Artikler
 

 
Transport & Logistik

Ordre fra Hugo Boss til KNAPP på verdens største shuttle system


Hugo Boss, international livsstilskoncern og verdens førende på markedet i premium og luksussegmentet, har indgået aftale med KNAPP om automatisering af deres nye distributionscenter i Filderstadt nær Stuttgart i Tyskland. Med 400.000 lagerpladser bliver KNAPP OSR (Order Storage & Retrieval)..

Konference om trængsel og miljø i hovedstadsområdet


Trængselskommissionen holder mandag den 1. oktober kl. 9-16 en opstartskonference på Axelborg. På konferencen vil kommissionens medlemmer have mulighed for at hente inspiration til det videre arbejde. Udenlandske eksperter vil bl.a. fortælle om, hvorfor den kollektive trafik i München har så stor..

Ny rapport fra Cowi viser at trængslen er steget i hovedstaden


En ny rapport fra COWI viser, at trængslen i hovedstadsregionen inden for de seneste 10 år er steget. I 2001 holdt bilisterne i hovedstadsområdet i kø i knap 100.000 timer pr. hverdagsdøgn, mens dette tal ifølge COWI i 2010 lå på knap 130.000 timer. Trængslen er således steget dobbelt så meget som..

Transportministeren vil skabe et stærkt personbefordringserhverv


Transportminister Henrik Dam Kristensen nedsætter nu et udvalg, der skal se på, hvordan der kan skabes et stærkt personbefordringserhverv til gavn for forbrugere, erhvervet og indkøbere af trafik. Konkret ser udvalget på rammerne for taxierhvervet, limousine-kørsel og sygetransporter. Udvalget er..

INNOTRANS - Transportministeren udforsker dansk teknologi på jernbanemesse


14 innovative og ledende danske virksomheder præsenterer den nyeste teknologi inden for jernbaneindustrien på INNOTRANS 2012, der finder sted netop nu, fra den 18. ? 21. september. De danske udstillere har fået stor opmærksomhed, bl.a. fra transportministeren, der fik en introduktion til de danske..

Ny vejbro hen over jernbanen indvies i Taulov


Banedanmark og Fredericia Kommune indvier fredag officielt en ny 60 meter lang vejbro over jernbanen i Taulov Fredag den 14. september kl. 15. indvier Banedanmark og Fredericia Kommune officielt den nye vejbro, som via Stakkevang forbinder Taulov by med oplandet og de omliggende erhvervsområder. ..

Dantra afholder førstehjælpskursus og investerer i hjertestarter


Med en beliggenhed langt fra nærmeste sygehus anser Dantra A/S det for væsentligt at prioritere akutberedskab på stedet. Derfor har vi netop investeret i en hjertestarter fra Falck Erhverv, der samtidig har afholdt udvidet førstehjælpskursus for 11 af vore medarbejdere. Hjertestarteren er en..

Grontmij satser stærkt på transport og infrastruktur


Der skal investeres stort i infrastruktur inden for transport i Danmark og resten af Europe. Det sker bl.a. med etablering af nye jernbaner, letbaner, veje og havnebyggerier. Derfor satser Grontmij stærkt med Jørgen Thomsen som ny direktør for forretningsområdet Transportation & Mobility. Jørgen..

Støjen flytter mens CPH renoverer banerne


Det er sæson for vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Københavns Lufthavns naboer vil opleve lidt ændrede støjmønstre. Hvert år i sommer- og efterårsperioden gennemfører Københavns Lufthavn større vedligeholdelsesarbejde på start- og landingsbanerne. Vedligeholdelse af banesystemet er..

Banen mellem Lejre og Holbæk åbner den 3. september


Sommeren over har Banedanmark arbejdet intensivt på etableringen af et ekstra spor mellem Lejre og Vipperød. Det kommende dobbeltspor hører til ét af Banedanmarks helt store anlægsprojekter, og når banen er færdig i 2014, vil den levere et vigtigt bidrag til målsætningen om at fordoble..

Ole Sohn underskriver samarbejdsaftale om søfart med Singapore


Under sit besøg i Singapore har erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i dag underskrevet en samarbejdsaftale med den singaporeanske transportminister. Aftalen styrker samarbejdet på det maritime område og fremmer de fælles strategiske interesser i kvalitetsskibsfart. Både Danmark og Singapore er..

Nyt selskab er klar til at anlægge Danmarks første letbane


Anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S skal sikre, at de første letbanetog kommer til at køre i Aarhus i 2016. Med hver sin underskrift på stiftelsesdokumenterne sikrer transportminister Henrik Dam Kristensen (S), borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), formand for Region Midtjylland, Bent..

Halvårsregnskab fra DSB


?DSB har i 1. halvår 2012 oplevet kundevækst og bedre økonomi primært som resultat af en forbedret rettidighed. Og det er netop tog til tiden og en styrket økonomi, der er vores absolutte fokus - og nødvendigt for at genvinde tilliden til DSB?, siger administrerende direktør Jesper Lok. ..

Erfaren branchemand bliver værkfører hos Truckcenter Padborg


Meget er sket, siden Kjeld Clausen den 1. februar overtog Truckcenter Padborg og søsterværkstedet i Midtjylland. Posten som værkfører overgår nu til 44-årige Allan Roth fra Kværs, der igennem godt 30 år har arbejdet i branchen. -- En erfaren fagmand er netop tiltrådt som værkfører på Truckcenter..

Sti til krydsning af Ballerup Byvej


I august starter arbejdet med at bygge en stitunnel under Ballerup Byvej til cyklister og fodgængere. Den kommer til at ligge i kanten af Hjortespringkilen mellem Ballerup og Måløv og kommer dermed til at forbinde et rutenet af rekreative stier. Det er meningen, at disse stier skal give såvel..

Flaskehals i togtrafikken til Københavns Hovedbanegård fjernes inden nytår


Det kommer til at påvirke togtrafikken i efterårsferien at få det nye fem kilometer lange dobbeltspor i hjertet af København gjort færdigt. Til gengæld vil rettidigheden mellem København og resten af landet blive endnu bedre. Der bliver udsigt til færre forsinkede tog mellem København og resten af..

Togene ruller igen mellem Langå og Skive


Mandag den 13. august kører der igen tog mellem Langå og Skive, og dermed er en af de store milepæle i renoveringen af jernbanen mellem Langå og Struer nået. En del af skinnerne er blevet udskiftet, de gamle træsveller er udskiftet med nye af beton, og der er kommet ny ballast i sporene. Samtidig..

Igen tog i Midtjylland


Der er udsigt til flere rettidige tog mellem Skanderborg og Herning. Banedanmark afslutter søndag sommerens store renovering af den 75 km. lange strækning, og mandag vender Arrivas tog tilbage en ny og bedre jernbane. Mandag den 13. august kører togene igen mellem Skanderborg og Herning...

Entreprenant anlægsgartner vælger grønne biler


GBA Biler leverer i løbet af sommeren fire nye Fiat Ducato til entreprenør- og anlægsgartnervirksomheden Klingenberg Efter en årrække i forskellige bilmærker har Niels Hansen fra Klingenberg i Karlslunde valgt at skifte til Fiat. Derved får..

Lindholm-Hjørring lukket for togdrift frem til oktober


Sommerens sporombygning mellem Aalborg og Frederikshavn er i fuld gang, men udfordringer med at få de 100 meter lange skinner frem efter påsejlingen af jernbanebroen over Limfjorden har betydet, at banen mellem Lindholm og Hjørring vil være lukket tre uger længere end ventet, nemlig frem til den 1...

Dantra deltager i miljø- og redningsøvelse


Et tankvogntog fra Dantra er for nylig indgået i en omfattende, realistisk miljø- og redningsøvelse afholdt af Næstved Brand & Redning i Herlufmagle. Idéen fik Dantra-chauffør Bjarne Hansen, der selv bor i Herlufmagle og er deltidsansat i det lokale brandværn. ? Risikoen ved at køre med farligt..

Bro ved Grunstrup fremtidssikres


Som led i en omfattende fremtidssikring af jernbanen i hele landet skal Banedanmark renovere broen, der fører Grumstrupvej over banen. Arbejdet er planlagt til at begynde den 13. august, og vi forventer at være helt færdige sidst i september 2012. Hovedparten af arbejderne udføres i perioden fra..

Udskiftning af bro i Horsens


Som led i fremtidssikringen af jernbanen i Danmark skal Banedanmark opføre en ny bro over banen på Priorsløkkevej. Den nuværende brokonstruktion er fra 1926, og betonen er så nedslidt, at det ikke kan betale sig at renovere den. Vejbanen på den nye bro bliver 2 meter bredere end på den gamle, og..

Lindholm-Hjørring lukket for togdrift frem til oktober


Sommerens sporombygning mellem Aalborg og Frederikshavn er i fuld gang, men udfordringer med at få de 100 meter lange skinner frem efter påsejlingen af jernbanebroen over Limfjorden har betydet, at banen mellem Lindholm og Hjørring vil være lukket tre uger længere end ventet, nemlig frem til den 1...

Sohn: Endnu et resultat for det danske EU-formandskab på søfartsområdet


Det danske formandskab har netop forhandlet en aftale på plads i EU, der sikrer bedre uddannelser for søfarende. Det danske EU-formandskab har ledet forhandlingerne mellem Rådet og Europa-Parlamentet, som nu har resulteret i en aftale om at ændre EU?s direktiv om minimumsuddannelsesniveauet for..

Nye og bedre rammer for jernbanen i Europa


Rådet og Europa-Parlamentet er blevet enige om nye rammer for jernbanetrafikken i Europa i form af en revision af den såkaldte første jernbanepakke. Kommissionen fremsatte i 2010 forslag til direktiv om revision af første jernbanepakke. Forslaget er en omarbejdning af første jernbanepakke, der..

DSB er enig i Rigsrevisionens hovedkonklusion


Rigsrevisionen har siden februar i år undersøgt forløbet om IC4 siden forliget med den italienske togproducent AnsaldoBreda i maj og har i dag fremlagt konklusionerne, som kan læses her: http://www.rigsrevisionen.dk/media%282293,1030%29/14-2011.pdf Adm. direktør i DSB Vedligehold A/S Frank Olesen..

DSB hilser DTU-rapport velkommen


Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har siden april undersøgt IC4-togenes bremsesystem og offentliggjorde onsdag de første konklusioner. Ifølge DTU virker IC4-bremsesystemet, som det skal, og overholder normerne på området, men DTU foreslår enkelte justeringer blandt andet af rørføringen. Det vil..

Sæsonen for polar sejlads kræver de LRIT rigtige løsninger


Med sæsonen for de korteste ruter mellem Atlanterhavet og Stillehavet startende nu, skal redere overveje at bruge LRIT-terminaler udviklet til arktisk sejlads! Komplet A4 Sea Area kommunikations dækning via Iridium satellit netværk er nødvendigt. Alle elektroniske og mekaniske komponenter i..

Det danske EU-formandskab indfrier forventningerne på transportområdet


Transportminister Henrik Dam Kristensen afrapporterede tirsdag den 19. juni 2012 om resultaterne for det danske formandskab på transportområdet for Europa-Parlamentets Udvalg for Transport og Turisme. Derudover deltog transportministeren også i en konference om bæredygtig vejgodstransport, hvor..

Brunswick Boat Group vælger Sea-Fire


På grund af gensidigt ønske om at levere de bedst mulige produkter til marinebranchen, har Brunswick Boat Group og Sea-Fire underskrevet en tre årig eksklusiv leveringsaftale. Sea-Fire´s unikke maritime brandbekæmpelsessystemer, der i Danmark distribueres af ScanMarine DK, vil fremover benyttes i..

DSB glæder sig over ny trafikaftale


Dagens indgåede trafikaftale har mange gode elementer. DSB glæder sig over aftalen og for den brede opbakning til den kollektive trafik: "Trafikaftalen er en solid investering i den kollektive trafik og en investering i at skabe god trafikal sammenhæng for såvel pendlere som rejsende i..

Elever og studerende: Hop med på vognen, Enhedslisten!


Enhedslisten er det eneste parti, der står i vejen for, at den meget populære HyperCard-ordning kan gøres permanent for elever på ungdomsuddannelser og udvides til også at omfatte studerende på videregående uddannelser. Derfor mødes gymnasieelever, handelsskoleelever, teknisk skole-elever og..

Målrettet EU-støtte til grænseoverskridende infrastruktur i Europa skal understøtte den fri bevægelighed


EU?s transportministre var i dag samlet til rådsmøde i Luxembourg for bl.a. at drøfte, hvordan EU-midler skal støtte infrastrukturprojekter i EU i de kommende år. Ved rådsmødet blev ministrene enige om en indstilling om forslaget til Connecting Europe Facility. Forslaget danner rammerne for,..

CPH årets højdespringer i ny image analyse


Københavns Lufthavn er gået 54 pladser frem i Berlingskes Image analyse 2012. Imponerende lyder det om springet i analysen, der omfatter 140 af de største danske virksomheder. Årets højdespringer i Berlingske Nyhedsmagasins Image analyse er Københavns Lufthavn, der går frem fra nummer 88 til 34...

Anlæg af dobbeltspor på Nordvestbanen går op i gear


Banedanmarks anlæg af et ekstra spor langs det eksisterende mellem Lejre og Vipperød går ind i tre måneders intensiv fase fra lørdag den 2. juni. Forberedelserne har været i gang længe: ekspropriationer, rydning af bevoksning, anlæg af arbejdsveje, oprettelse af erstatningsbiotoper for..

200.000 flyrejsende fra Polen til CPH


SAS har netop føjet millionbyen Lodz til rækken af direkte ruter fra Polen til København. Dermed er Københavns Lufthavn forbundet med syv polske byer. Det betyder omkring 200.000 primært polske rejsende til og fra hovedstaden. Flertallet rejser videre ud i verden. Det styrker CPH?s position som..

Danmarks største transportmesse åbnes i dag af Kristian Pihl Lorentzen


I dag åbner transport- og logistikudstillingen Vestfyn Trækker, der er årets største begivenhed af sin art. Trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) holder den officielle åbningstale kl. 13. Der er fuldt hus på den udendørs transport- og logistikudstilling Vestfyn Trækker i Ejby, som i år..

Nu går renoveringen af jernbanebroen over Remstrup Å i gang


Banedanmark er i fuld gang med at forny jernbanen mellem Skanderborg og Herning. I den forbindelse renoveres 22 broer på strækningen, hvoraf jernbanebroen over Remstrup Å er en af dem. Fredag den 1. juni starter første fase af renoveringen af jernbanebroen, som leder togtrafikken hen over Remstrup..

Fuldt hus på årets største transportudstilling fra fredag den 1. juni


130 stande er nu besat på transport- og logistikudstillingen Vestfyn Trækker, hvilket er flere end nogensinde før. Nogle af udstillerne er sågar transportvirksomheder, som atter har fået travlt og derfor søger chauffører og underleverandører. -- Der bliver fuldt hus på den udendørs transport- og..

Ny erhvervssælger hos Euromaster


Lars Johannsen er kommet godt fra start som ny sælger hos Euromaster. Han er headhuntet til at styrke salgsorganisationen i Syddanmark ? med kundekontakt til vognmænd og entreprenører som den primære opgave. Hos Euromaster vil man gerne styrke salgsorganisationen på Fyn og i Sønderjylland og vise..

International konference om finansiering og organisering af fremtidens transportinfrastruktur


Den 24.-25. maj 2012 afholder det danske EU-formandskab i samarbejde med Europa-Kommissionen en konference i København om finansiering og organisering af store transportinfrastrukturprojekter. Konferencen vil danne rammen for diskussioner og udveksling af erfaringer mellem eksperter på området om..

Diversity Games vinder European Innovation Award fra DB Schenker Logistics


To medarbejdere i Sverige vandt den første European Innovation Award fra <a href="http://www.dbschenker.com/ho-en/start.html"..

Flere maut-kilometer i Tyskland fra august 2012


I marts besluttede den tyske trafikminister at der skal der betales trafikafgift for lastbiler på 1000 yderligere km i Tyskland. DanRevision Gruppen, 14.05.12: ?Mautpligten i Tyskland omfatter stadig kun lastbiler over 12 tons på motorveje i Tyskland?, siger Dr. Lars Eriksen fra DanRevision..

Bliv hjulpet til en fejlfri brugtbilhandel


Nyt samarbejde mellem intelligent søgemaskine for brugte biler og Danmarks største synskæde klæder brugtbilkøbere bedre på end nogensinde før. Fejlstatistikker på brugte biler synet af Applus Bilsyn, som ikke tidligere har været tilgængelige for forbrugeren, bliver nu lagt online på AutoUncle.dk...

Siemens og DB Schenker Logistics enige om en global rammeaftale for lagerlogistik


Siemens og DB Schenker har indgået en rammeaftale for lagerlogistik og løfter dermed virksomhedernes forretningsforhold inden for kontraktlogistik op på globalt plan. Siemens er ved at omstrukturere setuppet bag sin lagerlogistik på verdensplan. Målet er et fleksibelt og omkostningseffektivt..

Rekordmange rettidige tog siden årsskiftet


I årets første måneder har passagererne fået rekordmange tog til tiden. En af årsagerne er et tæt samarbejde og fælles skarp fokus fra de mange medarbejdere på tværs af sektoren. Siden årsskiftet har togene rundt om i landet og på S-banen kørt over målet om, at hhv. 90 % og 93 % af togene skal..

Ny service speeder op for syn på lastbiler


Danske vognmænd kan fremover spare tid, når de ruller deres lastbiler ind til syn. Applus Bilsyn har investeret i nye såkaldte bremserullefelter flere steder i landet. Det bliver nu hurtigere at få synet sin lastbil. Applus Bilsyn har etableret nye eller forbedrede bremserullefelter i Herfølge,..

DSB Kundeambassadør anbefaler forbedringer af HyperCard og UddannelsesKort


Kundeambassadøren har afsluttet sin undersøgelse af udstedelsen af HyperCard og UddannelsesKort og overgivet sine anbefalinger til DSB?s administrerende direktør. Kundeambassadøren ønskede at undersøge grundlaget for de mange henvendelser til DSB om udstedelse af HyperCard og UddannelsesKort. De..

Forbedringer af UddannelsesKort og HyperCard på vej


DSB?s Kundeambassadør har i en rapport kommet med en række anbefalinger til Styrelsen for Videregående Uddannelser, Statens Uddannelsesstøtte, DSB og de seks andre trafikselskaber, der håndterer udstedelsen af UddannelsesKort og HyperCard til studerende i Danmark. »Vi har med stor interesse læst..

 
DAGENS FØDSELSDAGE

%Birthday%


I DAG HISTORISK SET

%ShowHistory%


VIDSTE UD AT

%DoYouKnow%


OM DAGEN I DAG

%ShowDayName%


LYT TIL NETRADIO


Sitemap - Gør denne til din startside - Tilføj til foretrukne - Om os - Tilmeld link
123