Guide24.dk portal

PORTAL NYHEDSOVERSIGT ARTIKLER TV EMNEINDEKS VEJRUDSIGT SITE-RESOURSER


Nyheder
 
Artikler
 

 
Videnskab & Forskning

CSR-forsker får 2. mio. til nyt felt


Nye reguleringer, nye markeder ? ny forskning! Jette Steen Knudsen, der er lektor på Department of Business & Politics på CBS, har netop modtaget 2 mio. kr. til sin forskning om, hvordan den offentlige regulering af CSR-området påvirker indholdet af virksomhedernes CSR-politikker, samt hvad..

Alt kan påvirke


Nyere forskning har vist, at der er en tydelig sammenhæng mellem sanselig påvirkning og sundhed. Den viden sætter Kiropraktorerne på Lyngby Hovedgade 60, nu i spil med skabelsen af et unikt behandlingsmiljø, hvor kunst, arkitektur og Feng Shui indrettede lokaler bliver aktive medspillere i at..

200 millioner kroner til diabetesforskning i nyt, dansk diabetesakademi


Forskningen i type 1- og 2-diabetes samles gennem partnerskab mellem Novo Nordisk Fonden, universiteterne i København, Odense og Aarhus samt JDRF i det nyetablerede Dansk Diabetes Akademi med et budget på 375 millioner kroner i de kommende fem år. Forskningen i diabetes samles og styrkes fra den..

IT-Universitetet bag offentligt cloud-gennembrud


Efter halvandet års arbejde er IT-Universitetet nu den første offentlige virksomhed, der kan flytte et vitalt stykke it-infrastruktur ud i skyen. Der har været usikkerhed om, hvorvidt offentlige organisationer, der bl.a. håndterer personfølsomme data, kunne anvende cloud-løsninger. Men en..

Kvinder med stresset arbejde har øget risiko for at dø af en hjertesygdom


Et nyt studie blandt 22.000 kvinder viser, at kvinder der har et meget krævende og stresset job har større risiko for at dø af en hjertesygdom. En af undersøgelsens forfattere, Dr. Michelle Albert, sagde at tidligere studier har fokuseret på mænd, og at denne undersøgelse har fokuseret på kvinder..

Smertepatienter kan få lindring, bedre smertehåndtering og nedsat medicinforbrug


6 Lektioner i Alexanderteknik kan give smertepatienter linding, bedre smertehåndtering og nedsat medicinforbrug. Udgifter til medicin kan reduceres McClean, S. and Wye, L, University of the West of England, UWE, Bristol, juni 2012 ?At tage ansvar og vælge en anden vej til smertehåndtering: En..

25 mio. kr. til strategiske forskningsprojekter


Forskere på Region Hovedstadens hospitaler og i praksissektoren kan senest 31. august søge penge til sundhedsforskning fra regionens fond. I 2012 uddeler Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning 25 mio. kr. Penge til bred vifte af projekter 20 mio. kr. gives til en bred vifte af..

Danmarks første og eneste Science On a Sphere


Visual Climate Center i Holeby på Lolland præsenterer Danmarks første og eneste Science On a Sphere. På en globe vises jordens atmosfære, oceanerne og kontinenterne ? og der opnås en fantastisk oplevelse og forståelse for vores klode og de konsekvenser det har, når mennesker påvirker..

Epilepsiforeningen løfter epilepsi-forskningen med en kvart million kr.


I forbindelse med sit landsmøde vil Dansk Epilepsiforening lørdag d 12. maj uddele 274.800 kr. til forskning i epilepsi og bedre epilepsibehandling. Pengene bliver fordelt mellem fire forskere, der hver især prøver at besvare spørgsmål som: ? Kan en ny åndedrætsmaske stoppe anfald? ? Påvirker..

Ny og hurtig DNA-test for skimmelsvamp afslører fugtige bygninger


Ny forskning viser, at selv i skoler og andre større bygninger, hvor der ikke er noget synligt skimmelsvamp i lokalerne, kan der findes skimmelsvamp fra skjulte fugtskader, som kan give eleverne luftvejsbesvær. Men det kan afsløres ved hjælp af super hurtig DNA-teknologi, hvor man nu kan få..

22 nye forskerboliger i bryggerens have på Carlsberg


I forlængelse af Carlsbergs tradition for at have topforskere fra ind- og udland på gæstebesøg bygges nu 22 nye forskerboliger i brygger J.C. Jacobsens enestående haveanlæg. Arkitektfirmaet Praksis Arkitekter Aps er netop udpeget som vindere af konkurrencen om at tegne 24 nye forskerboliger i..

Uddannelsesminister hørte om innovationsprojekter i AlgeCenter Danmark


Ministeren for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Morten Østergaard, fik et indblik i de forsknings- og erhvervsprojekter, der er i gang i AlgeCenter Danmark, da han besøgte stedet i forbindelse med Forskningens Døgn fredag den 20. april. Borgmester Jan Petersen bød ministeren..

Sensetik-pris til radikal psykolog


Psykolog mag.art. Olav Storm Jensen modtog her i weekenden Sensetik-prisen. Det er Sensetik-instituttet, som står bag prisen, der er indstiftet i anledning af Olav Storm Jensens 70-års fødselsdag d. 22.04.2012 og gives til en person, som har gjort noget helt exceptionelt godt for verden og..

Europæiske byer mellem vikingetid og industrialisering


Byer spillede en væsentligt større rolle i ældre tiders samfund, end man skulle tro ud fra deres beskedne befolkningstal. Det fremgår af en ny bog skrevet af forsker fra Rigsarkivet. "Urbanisering og bysystemer i Europa indtil ca. 1800", der lige er udkommet, handler om den nordiske byudvikling i..

Første akutprofessor på Københavns Universitet


Lars S. Rasmussen skal forske i en række forhold, der beskriver den akutte patient, som er et hidtil overset forskningsområde. Lars S. Rasmussen er nu ansat som den første professor i akutmedicin på Københavns Universitet. Akutmedicin er den viden og de færdigheder, som kræves til bedst mulig..

Dansk pionérvirksomhed skriver historie


Ny teknologi ændrer den måde mennesket bevæger sig på Som det første firma nogensinde lancerer en dansk virksomhed nu - efter mere end 10 års udviklingsarbejde - et komplet sortiment i sko med intelligent væske-teknologi. Den intelligente funktion består i, at skoene konstrueres med flydende..

NYT håb for PTSD ramte


Forsøg med PTSD ramte soldater og pårørende viser markant lindring hos over 80% af deltagerne i forsøget. Siden august 2011 har mere end 100 terapeuter tilbudt soldater med PTSD eller PTSD symptomer gratis behandling med tankefeltterapi. 82% har fået det markant bedre. De fleste havde forsøgt sig..

Kompetencegivende kurser kan skade sårbare børn


Inden fagpersoner der tager sig af børn landet over vælger hvilke kurser uddannelseskronerne skal gå til, bør de være meget kritiske overfor såvel kursusudbyder som indhold. Forkerte informationer om tiltag overfor sarte børn kan medføre dårligere trivsel hos de i forvejen sårbare børn i landets..

Havets grønne guld skal blive til bioenergi og fiskefoder


Teknologisk Institut har med seniorforsker, ph.d. Anne-Belinda Bjerre i spidsen fået lidt over 20 millioner kroner til at omdanne de to algearter Fingertang og Sukkertang til flydende brændstof i form af bioethanol, butanol, biogas, mens resten af algemassen skal bruges til fiskefoder. I de næste..

RoboCluster får DTU-formand


Innovationsnetværket RoboCluster åbner 2012 med nye vinde. Ole Ravn, der sidder i RoboClusters styregruppe som repræsentant for Danmarks Tekniske Universitet ? DTU, bliver formand for netværket frem til 2013 Innovationsnetværket RoboCluster styrkede ved årsskiftet endnu en gang netværkets..

EU giver ti mio. kr. til forskning i trafikstøj og kræft


Seniorforsker Mette Sørensen fra Kræftens Bekæmpelse har modtaget ti mio. kr. fra The European Research Council til forskning i, hvordan trafikstøj påvirker menneskers kræftrisiko og overlevelsen efter en kræftdiagnose. Trafikstøj virker stressende og søvnforstyrrende, og Mette Sørensen har..

Unge kvinder i forskning modtager legater


Torsdag den 26. januar hædres tre yngre kvindelige forskere for deres evne til innovation, til at arbejde selvstændigt og for deres vilje til at gennemføre deres forskningsprojekt. Det er noget, der bliver lagt vægt på ved udvælgelsen af modtagerne af For Women in Science legaterne, der i år..

Nyt lydsystem kan forbedre overvågning af patienter


Et nyt mikrofonsystem kan i fremtiden komme til at forbedre overvågningen af patienter på hospitalernes observations- og intensivafdelinger. Tre ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag en løsning, der kan zoome akustisk ind på patienter og registrere selv helt små lyde. En svag stemme,..

Omorganisering på DTU


Ved årsskiftet træder en ny organisering i kraft på DTU. Omorganiseringen omfatter i alt otte institutter og et nyt center. Et af de mest synlige tegn på omorganiseringen er, at der er etableret to helt nye institutter, nemlig DTU Vindenergi og DTU Energikonvertering, samt et nyt center, DTU..

Hemmeligt selskab afsløret af datalingvistik


De overvågede frimurerne og udførte selv hemmelige ritualer. Det tyske selskab ?Okulisterne? blev afsløret, da det tidligere på året lykkedes svenske og amerikanske forskere at afkode de abstrakte tegn og symboler i den mere end 250 år gamle bog 'The Copiale Cipher'. Teknologien bag afkodningen..

Hæderspris til ung eliteforsker fra Rigshospitalet


Mikkel-Ole Skjødt fra Klinisk Immunologisk Afdeling modtager den prestigefyldte pris 'Sapere Aude DFF - Ung Eliteforsker' og godt 2,2 mio. kr. til sin forskning af Det Frie Forskningsråd. Prisen gives til unge eliteforskere, som ønsker at gøre karriere inden for forskning, og som bidrager til at..

Epilepsipatienter får vigtig advarsel i det sekund, et anfald starter


Efter kliniske studier er det lykkedes for danske IctalCare A/S at dokumentere en ny teknologi, der hurtigt og pålideligt advarer om, at et epilepsianfald er påbegyndende. Teknologien er udviklet i et forskningssamarbejde med finansiering fra Højteknologifonden. En procent af befolkning lider af..

Studerende brygger på opskrift til kunstig æggeleder


Studerende fra Ingeniørhøjskolen i Århus er ved at lægge sidste hånd på et opsigtsvækkende afgangsprojekt. Her beskriver de en fremgangsmetode til dyrkning af kunstige æggeledere ved hjælp af vævsmanipulation. Deres arbejde kan være første skridt på vejen imod ny behandling af barnløse kvinder. To..

Renseanlæg kan blive mere klimavenlige med ny model fra DTU-forskere


En ny model for renseanlæg kan både reducere drivhuseffekten og nedbrydningen af ozonlaget ved at reducere luftforureningen med den ødelæggende lattergas. Lattergas er 300 gange så kraftig en drivhusgas som CO2 og er dermed den vigtigste ozonlagsnedbrydende gas. Derfor er der god grund til at have..

Er man stadig for tidligt født - selvom man er voksen?


Ny amerikansk forskning underbygger påstande om psykiske følger af for tidlig fødsel hos voksne, som netop er beskrevet i ny dansk bog om emnet. Den hidtil længst varende forskning, ledet af professor Mary C. Sullivan, Rhode Island i USA, påviser betydningen af at være født for tidligt ? helt op i..

FOIN: Jubel over aflyste besparelser


Det er med stor begejstring, at FOIN - Sammenslutningen af forskerparker og innovationsmiljøer i Danmark modtager folketingets finanlovsaftale på forskningsområdet. Tidligere annoncerede besparelserne er nu pillet ud. Der var lagt op til, at sparekniven skulle svinges over de danske..

Open Access kan flytte forskningen


Mere end tredive overbevisende historier, der viser værdien i at åbne adgangen til resultaterne af offentlig finansieret forskning, kan nu læses på websitet Open Acces Success Stories - www.oastories.org. Succeshistorier fra mere end 11 lande og mange fagområder fortælles af et bredt spektrum af..

Talentfuld kræftforsker fra Vemmeløse får millionbevilling fra Kræftens Bekæmpelse


Kathrine Rugbjerg er opvokset i Vemmeløse og arbejder idag som kræftforsker hos Kræftens Bekæmpelse i København. Hun starter nu et forskningsprojekt, som skal skabe større viden om unge kræftpatienter, og de senfølger de har risiko for at udvikle. Forskningen støttes med 1.2 mio kr af Kræftens..

International pris til Christoffer Johansen


Professor, dr. med Christoffer Johansen har fået en international pris for sin psykosociale kræftforskning, der blandt andet har vist, at psykologiske faktorer som stress og sorg ikke er kræftfremkaldende. Stress giver ikke kræft. Gifte kræftpatienter lever længere. Kræftpatienter og deres..

Bioteknologisk forskningscenter slår dørene op


The Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) markerer ved et arrangement den 11. oktober 2011 åbningen af det nye forskningscenter med et forskningsseminar og en reception. Etableringen af det bioteknologiske forskningscenter blev muligt efter en..

Studerende: Københavns Universitet må ikke lave en Århus


Københavns Universitet bebuder i dag, at der skal ske en omfattende strukturændring af de fire naturvidenskabelige fakulteter. Studerende og ansatte skal inddrages, mener Studenterrådet, der frygter, at rektor Ralf Hemmingsen er ved at efterligne den stærkt kritiserede proces omkring..

Startskuddet lyder til Nordisk tegneserieforsknings største satsning


28 forskere fra universiteter i hele Norden er gået sammen om at højne forskningen i tegneserier og bliver fra 1. september 2011 støttet af Det Fri Forskningsråd, Kultur og Kommunikation. Det giver Norden en enestående mulighed for at positionere sig stærkt i tegneserieforskning både internationalt..

Organisationer vil mindske risikoen for brystkræft


Der er en sandsynlig sammenhæng mellem brystkræft og natarbejde, men alle er enige om, at man ikke kan fjerne natarbejdet. Danske Regioner, Dansk Sygeplejeråd og Kræftens Bekæmpelse prøver nu sammen at komme med anbefalinger til, hvordan man kan forholde sig til en eventuel sammenhæng mellem..

Forskning i magnetiske atomer skaber international opmærksomhed


Mikroskopiske forsøg med dyrt udstyr i 267 graders kulde er nu med til at skabe international opmærksomhed om fysikforskningen på Aalborg Universitet, efter at det ansete videnskabelige tidsskrift ?Nature Physics? har bragt perspektivrige resultater om magnetiske atomer. Det er lektor Lars..

Arkæologer graver ved Skovvejen


Forbipasserende ved Skovvejens østlige ende kan i denne tid se mennesker og gravemaskiner på de tilstødende områder. Det er arkæologer fra Holbæk Museum, der er i gang med at undersøge jorden for arkæologiske fund. Arbejdet skal foregå, inden Vejdirektoratets entreprenører begynder vejbyggeriet,..

Koleraudbrud på Haiti i 2010 stammer fra Nepal


Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med amerikanske og nepalesiske forskere vist, at koleraudbruddet efter jordskælvet i Haiti i 2010 stammer fra Nepal. Forskerne har sammenlignet den komplette arvemasse fra kolerabakterier fra Haiti og Nepal, og de ser et klart sammenfald...

Miljøministeren baner vejen for grøn udviklingspark


Miljøminister Karen Ellemann vil have fjernet de forhindringer, som spænder ben for det nye forsknings- og erhvervsområde i cleantech ved DTU Risø i Roskilde, Risø Park. Fingerplanen, som sætter den overordnede ramme for udviklingen af hovedstadsområdet, giver i dag ikke mulighed for, at en..

Ny viden om fibre bringer forskere et skridt videre i fremstillingen af kunstigt væv


Danske forskere har identificeret den indre tredimensionelle struktur i fibre. Det giver mulighed for at fremstille kirurgiske materialer med forbedrede eller helt nye fysiske egenskaber. ?Det er meget vigtig grundlæggende viden om fibre, der bringer os et skridt længere i arbejdet med at..

De store folkesygdomme i globalt excellent fokus


Fem sundhedsfaglige miljøer modtager tirsdag den 23. august i alt 7,5 millioner i 'Global Excellence - i sundhed' fra Region Hovedstaden. Fire af miljøerne er knyttet til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, og her er omdrejningspunktet især de store folkesygdomme, som..

Højteknologifondsprojekt skaber gennembrud på lymfekræft i huden


I dag offentliggør det meget anerkendte og højt citerede lægetidsskrift ?Blood? ny viden, der gør det muligt præcist at skelne lymfekræft i huden fra godartede hudlidelser som psoriasis og eksem. Det er ikke altid muligt i dag. I de værste tilfælde går der år, før en korrekt diagnose bliver..

Pålidelig teknologi skal forbinde milliarder af apparater


En ambitiøs plan om at nytænke det mobile telenetværks opbygning, så det bliver i stand til at håndtere den eksplosivt voksende kommunikation mellem milliarder af opkoblede apparater, bliver nu hjulpet på vej af en eftertragtet og ærefuld bevilling fra Det Frie Forskningsråds særlige..

Datalogiens uløste problemer får nu kamp til stregen


COLA, enhver datalogs basale livskilde, er nu også navnet på et projekt, der har ambitioner om at løse et af datalogiens million-dollar-spørgsmål. Lektor Jakob Grue Simonsen fra DIKU har modtaget en bevilling på 6,9 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-forskerkarriereprogram til et..

Dit ansigt afslører, hvad du spiser


Det kan være svært at finde en passende grimasse, hvis du spiser noget med en ubehagelig smag. Forskere har fundet ud af at selv ved meget subtile smagsindtryk, viser vores ansigt noget om det, vi spiser. Fra vi bliver født reagerer vi på sensoriske indtryk med forskellige ansigtsudtryk, og det..

Forskere på sporet af middel mod kræft i immunsystemet


Forskere fra Københavns Universitet har som de første i verden formået at regulere en særlig bio-antenne, der spiller en afgørende rolle, når herpes-viruset Epstein Bar inficerer os og muligvis medvirker til at forvandle infektionen til kræft i immunforsvarets hukommelsesceller. Med et biokemisk..

Månen er yngre, end vi tror


Månen kan være meget yngre end tidligere antaget. Det viser nye undersøgelser af et klippestykke fra Apollo 16 missionen foretaget af et internationalt forskningsteam med bl.a. James Connelly fra Center for Stjerne- og Planetdannelse på Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet...

 
DAGENS FØDSELSDAGE

%Birthday%


I DAG HISTORISK SET

%ShowHistory%


VIDSTE UD AT

%DoYouKnow%


OM DAGEN I DAG

%ShowDayName%


LYT TIL NETRADIO


Sitemap - Gør denne til din startside - Tilføj til foretrukne - Om os - Tilmeld link
123